szexuális erőszak színésznő megerőszakolás Rose McGowan Teri Hatcher Claudia Cardinale Jeri Ryan Lady Gaga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az erőszakos közösülés akkor valósul meg, ha valakit erőszakkal vagy fenyegetéssel közösülésre kényszerítenek, vagy védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen ember állapotát közösülésre használják fel. Hollywoodban bőven akad olyan színész, énekes vagy előadóművész, aki szintén átélt ilyen típusú borzalmakat. Összeállításunkból megtudhatod, kik ezek a sztárok. 

Lady Gaga

"Senkinek nem beszéltem róla hét évig. Nem tudtam, hogyan fogadjam el. Nem tudtam, hogyan ne okoljam magam, hogyan ne higgyem azt, hogy nem az én hibám. Nagyon megváltoztatta az életemet" - nyilatkozta 2014-ben az énekesnő Howard Sternnek.

Lady Gaga a könnyeivel küszködik Forrás: AFP

A sztár elmondása szerint a testét is másnak érezte, sőt úgy gondolta, ez azért történt meg vele, mert túl provokatívan öltözködött.

Gaga 19 éves volt, amikor megerőszakolta egy nála 20 évvel idősebb férfi. A trauma után az énekesnőnek évekig kellett terapeutához járnia, ennek ellenére nem szeretné, ha ezek alapján ítélnék meg az emberek. A botrányhős családjában nem ez volt az első eset: apukája testvérét főiskolásként erőszakolták meg, ami annyira megviselte lelkileg, hogy belebetegedett, majd bele is halt egy autoimmun betegségbe, a lupuszba.

Claudia Cardinale

A 70-es évek egyik legismertebb szexikonjának élete mindig is a csillogás és a gazdagság körül forgott. Tinédzserként azonban olyan borzalmakat kellett átélnie, amelyek a mai napig befolyásolják az életét. Tizenhét évesen nemi erőszak áldozatává vált, amiről sosem beszélt a nyilvánosság előtt. Az esetet később egy olasz újságíró, Enzo Biagi nyomozta ki. A színésznő végül nem akarta, hogy hamis információk derüljenek ki, ezért nyíltan felvállalta a dolgot:

az esetből egy fiú is született, aki nagyon büszke az édesanyjára a bátorsága miatt.

Claudia Cardinale élete nem csak a hírnévből és csillogásból áll Forrás: AFP

Cardinale mindig is a legnépszerűbb sztárok között volt. A kapcsolatai azonban mindig zátonyra futottak, hiszen elmondása szerint gyermekkora óta nem mert megbízni egyetlen férfiban sem.

Teri Hatcher

A Született feleségek csinos sztárja mindössze ötéves volt, amikor a saját nagybátyja megerőszakolta. Teri hosszú éveken át nem beszélt a vele történt dolgokról, hiszen rettentően szégyellte a múltat.

Teri Hatcher a könnyeit törölgeti Forrás: AFP

Először karrierje kezdetén fedte fel titkát a nyilvánosság előtt, amikor pedofil rokona egy újabb áldozata öngyilkos lett.

Akkor a sztár még tanúskodott is a férfi ellen, aki végül 14 év börtönbüntetést kapott. A színésznő 2014-ben őszintén vallott élményeiről az ENSZ egyik eseményén. Elmondása szerint azért tartotta magában ezt, mert azt hitte, az ő hibájából történt az egész. Hozzátette, hogy a saját példájával akarja felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy megvédjék azokat a nőket, akikkel hasonló dolog történt.

Rose McGowan

A Bűbájos boszorkák csinos színésznője sokat szenvedett gyermekkorában. Családja hosszú évekig az Isten gyermekei nevű szervezet tagja volt, mely rendkívül megviselte a fiatal lányt. Az intézmény "szabad szerelmet" hirdetett, ám teljesen másról szólt a dolog:

a női tagok többsége a férfiak kizsákmányolt szexrabszolgái voltak.

Forrás: AFP

A borzalmaknak végül Rose édesapja vetett véget, amikor megtudta, hogy a kisebb gyerekeket is be akarják szervezni a szexuális dolgokba. Ekkor családostul kiléptek a szervezetből. A színésznő korábban egy interjúban elmondta, a velük töltött idő alatt dühös és rémült volt. Egyébként ugyanez az intézmény nevelgette a színésztestvéreket, Joaquin és River Phoenixet is, ám ők Mexikóban és Venezuelában éltek.

Jeri Ryan

A sztárt a magyar közönség leginkább a Star Trek Voyager című sorozatból ismerheti. Ryan magánélete korántsem mondható békésnek és harmonikusnak. 1991-ben, egy év ismeretség után összekötötte az életét az amerikai politikussal, Jack Ryannel. Három év múlva egy kisfiuk is született, Alex. A munkájuk miatt sokat utaztak, mely végül a házasságukra is kihatással volt: 1999-ben a válás mellett döntöttek. A színésznő évekkel később nyilvánosságra hozott pár részletet a volt férjével kapcsolatban.

Forrás: AFP

Állítólag Ryan arra kérte a feleségét, hogy nyilvános helyeken szeretkezzenek, bizarr szexklubokba járjanak, sőt többször is erőszakosan közösült vele.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!
Szexuális erőszak esetén hívható a NaNE segélyvonala is a 06-80-505-101 számon (hétköznap este 6 és 10 között), illetve a KERET koalíció is elérhető az ingyen hívható kék számon, a 06-40-630-006-on!
Mindhárom vonalon felkészült szakemberek fogadják a hívásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.