58 évesen elhunyt a Forma-1 legismertebb orvosa, Aki Hintsa

halál Forma-1 Aki Hintsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Távozott az élők sorából a Forma-1 egyik legismertebb, emellett legkedveltebb orvosa, Aki Hintsa. Hosszan tartó betegség után 58 évesen hunyt el.

Az egyik legkedveltebb orvos volt a Fomra-1-nél Aki Hintsa, aki 1998-tól dolgozott a McLarennél és később ő lett az istálló csapatorvosa. Hiába volt elkötelezett a csapathoz, bárkit megvizsgált, akinek szüksége volt rá. Dolgozott Mika Häkkinennel, Kimi Räikkönennel és Lewis Hamiltonnal is.

58 évesen elhunyt a Fomra-1 legismertebb orvosa, Aki Hintsa Forrás: Dreamstime

Mindenki nagyra tartotta az orvost, aki két évvel ezelőtt lesújtó diagnózist kapott. Kiderült, hogy Aki Hintsa daganatos megbetegedésben szenved, pontosabban gyomorrákja van. Hosszan tartó küzdelem következett ezután, de sajnos a betegség végleg felülkerekedett az orvoson. A Forma-1-es versenyzők legtöbbjét megrázta Aki Hintsa halálának híre, Twitteren nyilvánítják ki tiszteletüket az orvos iránt - írja az autosport.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.