Saját főztje miatt kerülhet börtönbe egy nő

Forrás: Táfelspicc -
Facebook börtön étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos büntetést kaphat egy amerikai nő, ugyanis saját főztjét árulta egy Facebook-csoportban, ami tilos. Egy beépített nyomozó buktatta le, és lehet, hogy börtönbe kerül a házi koszt miatt.

Ahhoz, hogy ételeket árusítsunk, szükséges a megfelelő engedélyek beszerzése akkor is, ha mindezt Facebookon tesszük. Ennek hiányában súlyos büntetést kaphatunk, sőt, az alábbi történet tanulsága szerint még a börtönt is kockáztatjuk ezzel. A kaliforniai Mariza Ruelas egy ételekkel foglalkozó Facebook-csoportban kezdte árusítani saját főztjét, méghozzá egy nyers halból készült dél-amerikai ételt, a ceviche-t, de lebukott.

Képünk illusztráció Forrás: Táfelspicc

Egy beépített nyomozó csatlakozott a csoporthoz, és rendelt a nő által készült ételből, ez lett Mariza Ruelas veszte. Rajta kívül azonban még 13 tagot is gyanúsítanak engedély nélküli vendéglátóipari tevékenységgel.

"Az olyan ételek, amik engedély és felügyelet nélküli konyhákban készülnek hatalmas veszélyt jelentenek a vásárlókra"

- mondta Kelly McDaniel a San Joaquin megyei államügyész. Nagyon komolyan is veszik az ilyen tevékenységek büntetését, Mariza Ruelas 3 év felfüggesztettet kapott, ám ő ezt nem fogadta el. Bíróságra akarja vinni az ügyet, amivel a börtönbüntetést kockáztatja - írja a FoodBeast.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.