Robbanás volt egy fülöp-szigeteki börtönben

Forrás: AFP/Noel Celis -
halál Fülöp-szigetek börtön robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feltehetően kézigránát okozta azt a robbanást, ami a fülöp-szigeteki börtönben történt. A detonációban 10 rab vesztette életét, a börtön igazgatója súlyosan megsérült.

Robbantás történt egy fülöp-szigeteki börtönben, feltehetően kézigránát okozta a detonációt. Tíz rab az életét vesztette, a börtön igazgatója pedig súlyosan megsebesült. Az előzetes vizsgálatok szerint az elítéltek megtudták, hogy át akarják helyezni őket egy másik épületbe, ezért beszélni szerettek volna az igazgatóval.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Noel Celis

A robbanás ekkor következett be, amely 10 halálos áldozattal járt. Közülük nyolcan kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt kerültek fogdába, ketten pedig fegyveres rablásért és emberölésért. Xavier Solda a szigetország büntetés-végrehajtási hivatalának szóvivője elmondta vizsgálják, hogy a robbanás szökési kísérlet része volt-e.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.