Ákos: "A legdurvább sajtótámadások idején kaptam a legtöbb szeretetet"

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
koncert támadás Ákos szeretet munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét eseménydús évet hagy maga mögött Ákos. A négy éve tartó szintirock-diadalmenet méltó lezárásaként az énekes december 17-én a Papp László Budapest Sportarénában ad nagyszabású koncertet. A Life.hu-nak elmondta, karaktergyilkossági kísérletként értékeli a nemtelen támadásokat. A 2016-os évben már 120 ezer embernek adott koncertet és még nincs vége! Jövőre azonban nem lép színpadra.

Ákos nem kerüli meg a kérdést: „Ilyen mérvű politikai természetű támadás kevés művészt ért a rendszerváltás óta. Meg kell köszönni a figyelmet! A módszeres, jól szervezett lejáratókampányt nyugodtan lehet karaktergyilkossági kísérletnek is nevezni" – mondta. Az énekes szerint a manipuláció csak rövidtávon működhet, és bár nagy energiákat szántak rá, lényegi eredménye nem volt.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Hiába a nagy hang, a hatalmas médiafelület, az indulatok szítása: az Arénához szervezett „ellentüntetés" tucatnyi résztvevője eltörpült a személyes jelenlétével és pénztárcájával szavazó huszonötezres közönség mellett. Gyanítom, hogy társadalmi szinten is hasonlóak az arányok.

A legdurvább sajtótámadások idején kaptam a legtöbb, szinte feldolgozhatatlan mértékű szeretetet, együttérzést, támogatást"

– tette hozzá Ákos.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Mindezek ellenére tavaly decemberben két hétköznapon is teltházas Aréna-koncertet produkált Ákos és zenekara. Az énekes lelkes amatőrnek titulálta magát a koncertet visszaidéző DVD bemutatóján. „Az amatőr számomra nem negatív töltésű szó, azt jelenti, hogy lelkesedéssel dolgozik az ember, nem csak hidegszívű profiként.

A legdurvább kritikusok sem vitatják el az odaadó és eredményes munkát.

A közönség érzelmi reakciói is azt jelzik, hogy értékelik a dalokra, lemezekre, koncertekre szánt energiát. De fontos, hogy emellett profi is legyen a produkciónk, sokan és sokat is dolgoznak rajta. Érdemes tisztán látni, hogy a látványos koncert, a komoly megszólalás csak a felépítmény.

Minden a dalokra épül, ezek az embernyi dalok embereket szólítanak meg.

Erre a sajátos, nagyon személyes viszonyra épül a produkciónk" - avatott be minket az énekes, aki jövőre visszavonul!

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Négy éve kezdtük a szintirockos fejezetet, ezalatt rengeteget koncerteztünk, több mint félmillió érdeklődő járt az előadásainkon.

2017-ben nem állok színpadra, szeretnék tanulni, töltekezni, új dalokat írni, sok tervem van.

Ráadásul mind a négy gyerekem korszakhatárhoz ért, Márton most fog érettségizni, Anna gimnazista lett, Kata lányom iskolaváltásra készül. Julika pedig idén kezdte az általánost" - avatta be a Life.hu-t Ákos. Az énekes az elmúlt 28 évben megállás nélkül dolgozott. A leghosszabb koncert nélküli időszaka hat hónap volt, sorra jelentek meg lemezei, eközben – egyebek mellett – kliprendezőként, alkalmazott zeneszerzőként és alkalmi színészként is megismerhettük. „Én is kíváncsi vagyok, van-e még új fejezet számomra, és ha van, mi az" - zárta az interjút Ákos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.