Levélben vesz búcsút a veronai tragédiában elhunyt lányától László

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebookon búcsúzik a veronai buszbalesetben elhunyt lányától, Flórától, Krizsány László nemzetközi sakknagymester. A gyászoló édesapa ugyanitt köszöni meg a rengeteg részvétnyilvánítást, valamit azt, hogy barátai, ismerősei, és egy egész ország osztoznak fájdalmában. Arról ír, talán icipici könnyebbséget jelent, ha leír, felidéz egy emlékképet. A szívszorító posztot a megszületése pillanata óta osztják a gyászolók: nem túlzás azt írni, mindenki együttérez az édesapával, és természetesen minden érintettel. 

László 15 éves lánya, Flóra is életét vesztette a péntek éjszaka Olaszországban történt buszbalesetben. A gyászoló édesapa sorait nem lehet könnyek nélkül végigolvasni, az pedig, ahogy köszönetet mond a barátoknak, orvosoknak, rendőröknek, emberi nagyságról tesz tanúbizonyságot. Levelét változtatás nélkül közüljük, és ezúton fejezzük ki részvétünket.

Gyertyagyújtás és megemlékezés a 16 halott diákra a Szinyei Merse Gimnázium előtt 2017 január 23-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Kedves Barátaim! Köszönöm mind a privátban mind a közösségi oldalon küldött részvétnyilvánításaitokat. Nincs erőnk mindenkinek válaszolni, csak egy levelet vagyok képes megírni. Nem szoktam írni, posztolni, like-olni. Nagyon fáj, és azt mondták beszéljek róla, így leírok emlékképeket.

Flóra minden bizonnyal nem szenvedett, már a becsapódáskor életét vesztette. Szombat reggel 7.00-kor keltem, és bekapcsoltam a tv-t. 8.50-kor már útban voltunk Flóra Bátyjával Olaszország felé. Nem tudom, hogyan értünk oda, én vezettem, de semmire nem emlékszem az útról, nincsenek képek. 15.42 – kor Verona Süd lehajtójánál már várt egy rendőrautó. Rendőrőrs, krízis központ. 16.50-kor elkísértek egy külön helységbe. Leültettek egy székbe. Rajtam kívül mindenki állt. Körbevettek. Csend. Tudtam mi következik. A rendőrparancsnok halkan beszélni kezdett. Tolmács fordított. Flórát nem találták meg, fennmaradt örökre a buszon, elment egy másik világba. Miután nem tudják azonosítani, kérték működjek közre DNS vizsgálatban. Ezután már elmosódnak az időpontok. Labor. DNS levétel. Kinyitottam a számat. Próbáltam könnyeimet elvezetni, hogy ne folyjék bele a számba. Később az egyenruhások kivittek a helyszínre. Lezárták a felüljárót és az autópálya egy sávját. A rendőrök terítőn gyertyákat gyújtottak, virágokat helyeztek el. Díszőrség mellet búcsúztunk gyerekeinktől. Utolsó képével búcsúzom. Ha van valakid az életben, akit szeretsz, öleld át, és ne feledd el ezt a pillanatot. Nem tudod, hogy holnap mit mér rád a sors.
Támogatásotok, együttérzésetek valóban jól esik. Köszönet a Konzulátusnak, a tolmácsoknak, orvosoknak, a rendőröknek, az itthoni fogadtatásnak, az ismeretleneknek. Ennyi szeretet, segítséget, sosem kaptam. Azt hiszem, ezt Flóra küldi nekem rajtatok keresztül. Nagyon hiányzol kicsim. Apa, Anya, Dávid, Dani, Andi, Benedek sosem felejt el. Remélem békére leltél"

Az édesapát a Blikk elérte telefonon, aki csak annyit mondott: bejegyzéséhez semmit nem tud hozzátenni, csupán azt, hogy méltó módon emlékezzenek meg Flóráról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.