Hátborzogató drónvideó: így néz ki ma a kihalt Csernobil

Forrás: AFP/Vladimir Repik -
drónvideó katasztrófa Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedek óta igyekszünk kerülni még a nevét is, hiszen annyi tragédia fűződik hozzá. Most friss videó készült a csernobili katasztrófa helyszínéről, de a látvány még mindig horrorisztikus.

Jimmy Ryannek köszönhetjük a drónvideót, amely tüzetesen végigvezet bennünket Pripjaty városán, a magaslati látványtól kezdve egészen az épületek belsejéig. A képkockák önmagukért beszélnek: még mindig hátborzongató és ijesztő a város maradványa, hangulata.

A reaktort nagy mérete és a költségek miatt nem látták el teljes burkolattal, emiatt a radioaktív szennyezés a légkörbe került Forrás: AFP/Vladimir Repik

1986. április 26-án történt a csernobili atomkatasztrófa, kigyulladt a Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es reaktora, amelyet több robbanás és nukleáris olvadás követett. A várost azonnal kiürítették, így minden pontosan úgy maradt, ahogy annak idején a helyiek ott hagyták.

Hiába menekültek el az ott élők, a pusztítás még mindig kísérti őket, hiszen maradandó egészségügyi károsodásokat okozott a katasztrófa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.