Nemes Jeles László BAFTA Saul fia
Ma, február 12-én este adják át Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait, a legjobb idegen nyelvű alkotások között a Saul fia című magyar film is esélyes.

Nemes Jeles László Oscar-díjas drámája a Dheepan - Egy menekült történte című francia filmmel, Pedro Almodóvar Julieta című alkotásával, a Mustang című francia-német-török drámával és a Toni Erdmann című német-osztrák tragikomédiával szerepel egy kategóriában.

Röhrig Géza és Nemes Jeles László a Saul fia forgatásán Forrás: Mozinet

A legtöbb, 11 díjra a Kaliforniai álom esélyes. A Damien Chazelle rendezésében, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical a legjobb film, a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő kategóriában is a jelöltek között van. A legjobb filmnek járó díjra jelölték még az Én, Daniel Blake című drámát, valamint A régi város, az Érkezés és a Holdfény című filmeket.

A legjobb férfi főszereplő díjára Andrew Garfield, Casey Affleck, Jake Gyllenhaal és Viggo Mortensen, a nők között pedig Amy Adams, Emily Blunt, Meryl Streep és Natalie Portman is esélyes.

Eszenyi Enikő álomszerepbenhttp://www.life.hu/kult/20170210-eszenyi-eniko-a-szentivaneji-alomban.htmlEszenyi Enikő február 25-től látható a Vígszínház új bemutatójában, a Szentivánéji álomban. A színésznő most Shakespeare ikonikus karakterének, Pukknak bőrébe bújik. A Víg igazgatónőjének nem ez az első találkozása a legendás darabbal. Kult--Programajánló - Akkor is, ha szereted a Valentin-napot, és akkor is, ha nemhttp://www.life.hu/kult/20170206-programajanlo-valentin-nap-es-hetvege-februar-9-16.htmlAkár szereted a Valentin-napot, akár nem, visszavonhatatlanul közeleg. Ha szívesen ünnepled a szerelmesek napját, mutatunk néhány olyan programot, ahol biztosan jól érzitek majd magatokat a kedveseddel. De azoknak is kedveskedünk, akik a hátuk közepére kívánják ezt az ünnepet: nekik is ajánlunk olyan programokat, ahol garantáltan nem jut majd eszükbe a szerelem. KultThinkstockTörök diákok dolgozták fel az István, a királyt - Videóhttp://www.life.hu/kult/20170207-torok-diakok-dolgoztak-fel-az-istvan-a-kiralyt.htmlGondoltuk volna, hogy a kedvenc rockoperánkat török fiatalok előadásában fogjuk valaha hallani? Pedig bizony, most ez történik. Kult--Így néz ki a magasból a jeges Balaton – Csodálatos drónfotók! http://www.life.hu/kult/20170207-dronfotok-a-fagyos-balatonrol.htmlA télnek is vannak ám csodálatos természeti jelenségei, amiket érdemes megörökíteni. A fagyos Balaton mindenkit megihlet egy kis fotózkodásra, főleg, ha még a nap is süt. KultOrigoMa ünnepelné 100. születésnapját Gábor Zsazsahttp://www.life.hu/kult/20170206-ma-lenne-100-eves-gabor-zsazsa.htmlGábor Zsazsára mindenki úgy gondol, mint akinek sikerült az amerikai álom. Ma ünnepelné a 100. születésnapját. KultOrigoMa ünnepli Erzsébet a 65. évét királynőként - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170206-65-eve-valt-kiralynove-erzsebet.htmlFebruár 6-án van 65 éve, hogy Erzsébet királynő elfoglalta az angol trónt. Ez idő alatt sokat tett szeretett országáért. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.