Pedofil botrány a magyar úszósportban: azonnali vizsgálatot rendelt el a MÚSZ elnöke

Forrás: Dreamstime -
Magyar Úszó Szövetség MÚSZ pedofilbotrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma délelőtt robbant a magyar úszósport legújabb botránya: az MTK edzője, T. R. állítólag meztelen fotókkal zaklatott kiskorú lányokat.

A Fullank.hu közölt zavarba ejtő képet a válogatott úszó, Kozma Dominik edzőjéről. A 24.hu értesülései szerint a fotó nem új keletű, több mint egy éve már látták egyes sportolók. Szilágyi Zoltán, az MTK szakosztályának elnöke ma lemondott tisztségéről, de azt nem tudni, hogy ez összefüggésben van-e az üggyel. A MÚSZ szombat délután sajtóközleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban, amit változtatás nélkül közlünk:

"A Magyar Úszószövetséghez bejelentés érkezett egy, a sportágban dolgozó edzővel kapcsolatban – az abban megfogalmazottak egy esetleges bűncselekménnyel hozhatók összefüggésbe. Bár az állítólagos eset évekkel ezelőtt történt – melyről a médiában megjelentekkel ellentétben a szövetség jelenlegi vezetésének semmiféle információja nem volt –, a MÚSZ elnöke azonnali vizsgálatot rendelt el.
A vizsgálatra felkért testület tagja Tausz Katalin, az UNICEF magyarországi szervezetének gyerekjogi igazgatója, Sós Csaba szövetségi kapitány és Wildner Domonkos, a szövetség jogi igazgatója.
Minderről az elnök tájékoztatta az edzőt foglalkoztató MTK úszószakosztályát, illetve a klub elnökét.
A MÚSZ a vizsgálat eredményéről és az esetleges következő lépésekről haladéktalanul beszámol a tagszervezeteknek és a közvéleménynek."


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.