Teherautó helyett biciklivel szállítanak Sanghajban: Fotók!

fotósorozat bicikli Sanghaj
Elképesztő fotósorozat látott napvilágot Sanghajban élő futárokról, akik a fizika törvényeit meghazudtolóan fuvarozzák a nehezebbnél nehezebb szállítmányokat. 

Rozoga bicikliken ülő emberekről készült fotósorozat, akik egyedül cipelnek felfoghatatlan súlyokat. Ilyen terheket nálunk már teherautóval szokás szállítani, de Sanghajban még mindig kerékpárral oldják meg a fuvarozást.

Lehet szó többtucat ásványvizes ballonról, irodai forgószékek tömkelegéről, többszáz gumiabroncsról vagy növényekről, mindent ugyanezzel a módszerrel juttatnak el egyik helyről a másikra. Meghökkentő, ahogy egymásra halmozott tárgyak tömkelegét fuvaroz egyetlen vékony kis ember, de ott ez teljesen hétköznapi.

A fotós, Alain Delorme, 2009 és 2011 között foglalkozott ezzel a témával, a képei is ekkor készültek. 6000 képet készített, ezek közül kerültek ki a legjobbak, amelyek már bejárták az egész világot.

A fotókon szereplő súlyok azonban nem a tényleges valóságot ábrázolják. A fényképész photoshop-pal megnövelte a látványt annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét. Véleménye szerint ugyanis a kínai emberek rabszolgaként, kiszolgáltatott emberekként élnek, és ez őt rendkívül zavarja.

/1705/Teher201754142145

Érdekel, hogy hogy zajlik az élet más kultúrákban? Egy francia fotós lencsevégre kapott olyan nőket, akik szinte bármilyen súlyt képesek a fejükön elcipelni.

Programajánló május 6-7.http://www.life.hu/kult/20170504-programajanlo-majus-6-7-az-anyak-napi-hetvegere.htmlMájus első hétvégéje igazi csemegékkel kedveskedik nekünk: gesztenyevirág-fesztivállal, ízes-ínyes vásárokkal, anyák napi hajókázással, és ha van kedved, még színházba is elmehetsz. Hidd el, nem bánod meg! KultThinkstockA legsúlyosabb válások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170502-hazastarsi-iszony-a-legsulyosabb-valasok-a-filmvasznon.htmlEgy házasságnak véget vetni sosem egyszerű dolog, és ezt filmen feldolgozni nem könnyű feladat — mégis nagyon sokféle emlékezetes megoldás született a mozivásznon a drámaitól a viccesen át a kegyetlenig. A frissen mozikba került Rég nem szerelem kapcsán a legemlékezetesebb filmes válásokat gyűjtöttük össze. Kult--Ma ünnepelné 52. születésnapját Bódi László, Cipő!http://www.life.hu/kult/20170503-ma-unnepelne-szuletesnapjat-a-republic-frontembere-cipo.htmlBódi Lászlónak nem foglalkozása volt a zenélés, hanem ő maga volt a zene. Már egészen fiatalon elkezdett dalszövegetek írni, ismert zenészként sem csak az együttesének szerzett kiváló számokat, hanem több magyar előadónak is. Bódi Lászlótól, ismertebb nevén Cipőtől fájdalmasan korán kellett elbúcsúznia a rajongóknak és szeretteinek: 47 évesen hunyt el. Kult--Mi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked?http://www.life.hu/kult/20170502-ha-eltunne-a-fold-szinerol-a-leginkabb-hianyozna.htmlMi az, ami ha eltűnne a föld színéről, a leginkább hiányozna neked? KultThinkstockIsten éltesse Lorán Lenkét: 90 éves lett http://www.life.hu/kult/20170503-kilencven-eves-lett-loran-lenke.htmlIsten éltesse sokáig a Jászai Mari-díjas színésznőt: a napokban töltötte be 90. életévét. KultOrigoSorra mondanak fel a Vígszínház dolgozóihttp://www.life.hu/kult/20170429-felmondashullam-a-vigszinhazban.htmlLapinformációk szerint egyre többen mondanak fel a Vígszínház társulatából. Úgy tudni, eddig két tucat kolléga távozhatott. Most pedig az is kiderült, hogy miért hagyják ott a színházat Eszenyi Enikő munkatársai. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.