Már az otthonát is alig tudja elhagyni Máthé Erzsi színésznő

Fotó: MTI/Zih Zsolt -
Máthé Erzsi csontritkulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta küzd a csontritkulással Máthé Erzsi Kossuth-díjas színsznő. A betegség mostanra annyira elhatalmasodott rajta, hogy többet biztosan nem lép színpadra.

Máthé Erzsi ki sem tud mozdulni otthonából, alig tud már vánszorogni is - írja a Ripost. A 90 éves színésznő szellemileg teljesen friss, így nagyon bántja, hogy fizikai korlátai vannak, de az életet azért megpróbálja élvezni. A Borsnak nyilatkozott állapotáról.

Máthé Erzsi Fotó: MTI/Zih Zsolt


"Igen, járókerettel járok, nincs mit csodálkozni ezen, elmúltam már kilencven. De az elmém még viszonylag ép. Fiatalkorom óta csontritkulásban szenvedek. Fájdalommal jár ez a betegség, de ami nagyobb baj: helyhez kötött vagyok, már kocsit sem tudok vezetni miatta"
- mondta a nemzet színésze.

Máthé Erzsi már hat éve visszavonult, és biztos, hogy nem is tér vissza a színpadra.

"Hatvanöt év alatt kijátszottam magam egy életre. Hatodik éve, hogy visszavonultam. Nem szeretnék játszani, ha igény lenne rá, akkor sem. Elfáradtam. Van ilyen állapot. Nem tudom, kiüresedtem?" - nyilatkozta a lapnak.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.