Steve Buscemi tűzoltóként segített a 9/11-es mentésben

tűzoltó 9/11 Steve Buscemi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes! Nem is tudtuk, hogy a híres színész ennyire önfeláldozó és segítőkész! 

Nem biztos, hogy mindenki ismeri névről Steve Buscemit, de az valószínű, hogy az arcról szinte mindenkinek be tudja azonosítani. Szerepelt a Fargo, A nagy Lebowski, a Kutyaszorító, a Ponyvaregény, az Armageddon és a Maffiózók című filmben is.

Íme, Steve Buscemi. Ugye így már ismerős? HBO

Azt viszont kevesen tudják a színészről, hogy eredeti szakmája szerint tűzoltó, aki a '80-as években a manhattani tűzoltóságnál dolgozott. Az 59 éves sztár persze felhagyott a szakmájával, mikor a színészi pályára lépett, ám továbbra is jó kapcsolatot ápolt az egykori kollégáival.

Ám amikor megtörtént a 9/11-es merénylet, Buscemi visszatért az állomásra, és újból egyenruhás tűzoltóként kezdett tevékenykedni. 12 órás műszakokban dolgozott, és túlélőket keresett a World Trade Center körül.

A tettéről azonban nem nagyon készültek fotók, és nem is szívesen nyilatkozott, mert elmondása szerint nem a hírnévért csinálta, nem akarta nagy dobra verni a dolgot - írta meg az Independent.

Ők a legcsúnyább férfisztárok: Fotók!

A szépség és a tehetség nem mindig jár együtt. Hol egyikből, hol a másikból van több. Összeszedtük azokat a színészeket, akiket egyértelműen a tehetségük és a tudásuk miatt kedvelünk. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.