CIA-akták szerint Hitler életben maradt és így élt a háború után

Forrás: -- -
Hitler Adolf Hitler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban titkosított CIA-aktákat hoztak nyilvánosságra, melyek szerint Adolf Hitler még 10 évvel a II. világháború után is életben volt.

Adolf Hitler 1945. április 30-án végzett magával a berlini Führerbunkerban. Felesége, Eva Braun is követte a halálba. A diktátor vélhetőleg pisztollyal vetett véget életének, így akadályozva meg, hogy a Berlinért harcoló szovjet egységek foglyul ejtsék. Ez az a történelem, amit mi ismerünk. Azonban a kémügynöki hivatal frissen elérhető dokumentumaiból az derül ki, hogy amerikai ügynökök Dél-Amerikában látták Hitlert.

A kémek még egy olyan fotót is csatoltak a jelentéshez, melyen szerintük Hitler látható. A dokumentumban felvetik annak a lehetőségét, hogy az egykori diktátor nem lett öngyilkos Berlinben, hanem Kolumbia felé menekült. Bár sokszor olvastunk már arról, hogy Hitler túlélte a bukását és Dél-Amerikában bujkált, ezt az 1955. október 3-án készült CIA-jelentést eddig nem láthattuk. A Cimelody-3 nevű titkos ügynök jelentése szerint, nemcsak Hitler, de egy befolyásos SS-tag is Dél-Amerikába szökött.

Hitler halála a címlapon Forrás: --

A jelentésben szerepel egy bizonyos Philip Citroen pilóta, aki állította, hogy havonta egyszer kapcsolatba került Hitlerrel Kolumbiában. Ő beszélt arról is, hogy 1955 januárjában Hitler elhagyta Kolumbiát, és Argentínába költözött. A pilóta egy közös fotót is átadott az amerikai ügynöknek.
A dokumentumok elérhetők a CIA archívumában, és már a korábban titkosított fájlok is kikérhetők - írja a Daily Star. A CIA és az FBI hivatalos álláspontja azonban, továbbra is az, hogy Hitler meghalt Berlinben, a kémek megfigyeléseinek ellenére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.