Teréz körúti robbantás életfogytiglan büntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, P. Lászlót várhatóan előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, valamint terrorcselekmény előkészületével fogja megvádolni a vádhatóság. A gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat - írta a Magyar Idők pénteken.

A lap szerint várhatóan napokon belül bejelenti a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy vádat emeltek a robbantó ellen.

A P. László elleni nyomozást a főügyészség szeptember 15-én az iratismertetéssel fejezte be, ám a tervezett intézkedésekről nem nyilatkoztak. Kovács Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője általánosságban arról tájékoztatott, hogy az ügyész a nyomozás iratainak megismerését követően harminc napon belül dönt arról, hogy vádat emel, felfüggeszti vagy megszünteti a nyomozást, közvetítői eljárásra utalja az ügyet, elhalasztja a vádemelést, vagy folytatja a nyomozást. E határidőt az ügyészség vezetője harminc nappal meghosszabbíthatja, ezen túlmenően a felettes ügyész ennél hosszabb - legfeljebb kilencvennapos - határidőt is engedélyezhet.

Feltételezett Teréz körúti robbantó a Budai Kózponti Bíróságon 2017 áprilisában Fotó: Szabó Gábor - Origo

A nyomozó ügyészek szerint P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én este házi készítésű, repeszképző anyagokkal megnövelt hatású pokolgépet robbantott a Teréz körúton. A merénylet másnapján álnéven e-mailt küldött laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezettel robbantott. Az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén a nyomozó ügyészek találtak egy másik, el nem küldött levelet is, amelyben egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.