Lénárt Ferenc hajléktalan súlyemelő olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori súlyemelőt, Lénárt Ferencet kitették a lakásából, most pedig egy szekszárdi hajléktalanszállón él. 

Lénárt Ferenc neve azután vált ismertté, hogy az 1992-es barcelonai olimpián a 9. helyen végzett súlyemelőként. Addig szinte csak a sportról szólt az élete, de miután hazatért a jétákokról, egy csapásra változott meg minden, a szövetsége ugyanis elvette a lakását, amiben addig élt.

"Életemben akkor volt egyedül saját otthonom, de bevallom, a szerződés apró betűs részét nem olvastam el, így hamar kitettek belőle. Azóta hajléktalanszállón lakom, ahol napi egyszeri étkezést biztosítanak. Általában - ahogy ma is -, egy doboz konzerv az ebéd" - mesélte Ferenc a történteket.

Elmondása szerint sosem kért segítséget senkitől, a környezete pedig nem ajánlott segítő jobbot a számára, pedig sokan tudták, hogy milyen sorsra jutott.

Lénárt Ferenc beletőrödött a sorsába, ami véleménye szerint sosem fog már változni Forrás: teol.hu

"Nem akartam megalázkodni, hogy segítséget kérjek, magától pedig soha senki nem ajánlotta ezt fel. Pedig pontosan tudták, milyen sorsra jutottam. De igazából hozzászoktam ehhez, a szüleim korán meghaltak, kétéves koromtól intézetben nőttem fel" - folytatta a súlyemelő, aki több végzettséggel is rendelkezik, de tapasztalat hiányában nem tud hosszútávon elhelyezkedni, ráadásul ezt az egészségügyi állapota sem teszi lehetővé.

Eddig a 22.700 forintos rokkantnyugdíjából élt, amit azóta már elvettek, illetve alkalmi munkákat vállal: dolgozott építőmunkásként és birkapásztorként is.

"Nem piszkos nekem a munka, bármit szívesen csinálok. A jövőtől nem várok már semmit. Csodák nem történnek, azt hiszem, az én helyzetem soha nem fog már változni" - mondta a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.