Négy magyar fényképész munkája került a legjobbak közé Sony World Photography Awardson

Fotó: Gárdi Balázs/Sony World Photography Awards -
fotós magyar fényképész Sony World Photography Awards
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Sony World Photography Awards szakmai zsűrije négy magyar fotográfus pályaművét juttatta tovább a verseny legjobb 50 fotója közé a Professzionális és Nyílt kategóriákban: Gardi Balázs, Hartyányi Norbert, Radisics Milán és Kégl Imre munkái kaptak elismerést.

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Sony World Photography Awards-ot, melyen példátlanul sok fotós indult. Mintegy 320 000 fényképész adta le nevezését a világ több mint 200 országából. A fotóversenyen négy fő kategórába jelentkeztek a fotósok: Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz.

Gárdi Balázs munkája Fotó: Gárdi Balázs/Sony World Photography Awards

A Professzionális versenyben két magyar fényképészt emeltek ki magas színvonalú, 5-10 fotóból álló munkájukért, mindkettőjüket a Sport kategóriában alkottak maradandót. Gardi Balázs egy zsúfolt buzkashi mérkőzés dinamikus jeleneteiről készített felvételeket az afganisztáni Dawlatabadban, Hartyányi Norbert pedig egy műugró légi táncának mozdulatait örökítette meg egy magával ragadó sorozatban.

Hartyányi Norbert egy műugró légi táncának mozdulatait örökítette meg Fotó: Hartyányi Norbert/Sony World Photography Awards

A Nyílt versenyen képei között is van magyar érdekeltség, Radisics Milán munkája került a döntőbe. A fényképész egy lenyűgöző látképet készített Budapest legrégebbi műjégpályájáról, a Városligeti Műjégpályáról.

Radisics Milán enyűgöző látképet készített Budapest legrégebbi műjégpályájáról, a Városligeti Műjégpályáról Fotó: Radisics Milán/Sony World Photography Awards

A távolból a korcsolyázó emberek kis alakokká válnak, így a képek főszereplői a jelenlevők jégre vetett árnyékai lesznek. A fotós munkáját nemcsak ebben a kategóriában érte dicséret, a verseny zsűrije a munkáit a világ legjobb 50 alkotása közé sorolták. ahogy Kégl Imre munkáját is.

Kégl Imre munkája Fotó: Kégl Imre/Sony World Photography Awards

A Nyílt kategória nyerteseit március 20-án, a végső győztest, valamint a Professzionális verseny díjazottjait április 19-én jelentik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.