Férfiakkal küzdenek a ringben a mexikói pankrátornők, a női egyenjogúságért harcolnak

Forrás: AFP/Omar Torres -
nők erőszak Mexico Mexikó pankráció egyenjogúság férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három női pankrátor három férfi pankrátorral küzd meg a nemek csatájában, Mexikóban, ahol nemcsak az egyéni győzelem, hanem a női egyenjogúság is a tét egy olyan országban, ahol évente több ezer nőt gyilkolnak és erőszakolnak meg.

"Menj vissza a konyhába" - ilyen bekiabálások is érkeznek a nézőtérről, amikor a női pankrátorok a szorítóba lépnek. A Moonbeam művésznévre hallgató pankrátornő szerint ilyenkor érezhetik igazán, hogy van eredménye a munkájuknak, hiszen sikerült megbotránkoztatniuk férfi nézőiket - írja az AFP.

A női egyenjogúságért küzdenek a mexikói női pankrátorok, Moonbeam is Forrás: AFP/Omar Torres

Meg kell jegyeznünk ugyanis, hogy ezek a nők, akik flitteres maszkokba és falatnyi ruhákba bújnak, nemcsak egyéni harcot vívnak a ringben a náluk jóval nagyobb férfiak ellen, hanem a női egyenjogúságért is küzdenek. Mexikóban ugyanis évente több ezer nőt gyilkolnak és erőszakolnak meg.

Ezt a fajta pankrációt a "nemek csatája" néven hirdetik. Egyébként a mexikói pankráció, vagyis a Lucha libre az egyik legnézettebb sport az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.