Elhunyt Horváth Andor esszéíró, műfordító, szerkesztő és egyetemi tanár

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
műfordító művész tanár meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
74 éves korában Karcagon elhunyt Horváth Andor erdélyi magyar esszéíró, műfordító, szerkesztő és egyetemi tanár – számolt be róla az MTI.

Horváth Andor 1944-ben látta meg a napvilágot Kolozsváron. A diploma megszerzése után tanárként helyezkedett el Tordán, majd A Hét folyóirat belső munkatársa lett Bukarestben, később pedig már főszerkesztő-helyettesként dolgozott. Ezt követően a kolozsvári Művelődés szerkesztőségébe kerül és a román művelődési minisztérium miniszterhelyettese, majd államtitkára lett.

Horváth Andor 74 éves korában hunyt el Forrás: http://drpatrickomalley.com

1990-ben elnyerte a kolozsvári BBTE magyar irodalomtudományi tanszékének adjunktusi állását, ahol 1992-től összehasonlító irodalomtörténetet tanított. 1995-ben a kolozsvári székhelyű Bolyai Társaság elnökévé választották, 1996 óta a kolozsvári Korunk című folyóirat főszerkesztő-helyettese volt.

Horváth Andor számos világirodalmi tárgyú esszé- és tanulmánykötet, tankönyv szerzője és társszerzője volt, egyebek mellett Montesquieu- és Camus-műveket fordított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.