Rengeteget érnek a családjával és önmagával is végző festő, Czigány Dezső képei

Forrás: Wikipedia/Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár -
gyilkosság kép Czigány Dezső öngyilkosság festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kalapács alá kerülhet Czigány Dezső képe, amely nemrég került elő. A festmény állítólag a festőzseni lányát ábrázolja.

Czigány Dezső egy igazi festőzseni volt, akit nem mellesleg imádtak a nők. Zaklatott élete volt, 1937-ben öngyilkosságot követett el azután, hogy végzett unokájával, lányával és feleségével.

Most előkerült egy 39x31 centiméteres olajfestménye, amely valószínűleg a lányát ábrázolja. Bizonyára nagy lesz rá a kereslet, ha elárverezik, legutóbb árverésre bocsátott képéért is 1,4 millió forint volt a kikiáltási ár, ezt pedig 200 ezerért fogják meghirdetni.

A Czigány-képek – közte a híres Ady-portré – reneszánszukat élik, több millióért is mentek el ismertebb darabjai. A festmény, több nagyon jelentős műalkotással együtt, évtizedekig egy budapesti családi gyűjteményben „lappangott" – könnyen lehet, hogy a tavaszi aukciós évad egyik szenzációja lesz" - árulta el a Blikknek Csonka Krisztián, a Darabanth Aukciósház irodavezetője.

A képet megnézheted a lap oldalán!

Czigány Dezső festő önarcképe Forrás: Wikipedia/Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.