Foci vébé 2018: 5 dolog, amit jó ha tudsz a Dél-Korea-Németország meccs előtt

futball csoportmeccs foci vb 2018 Dél-Korea Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
16 órakor csap össze egymással Dél-Korea - Németország. Az esélyek latolgatása előtt jó, ha tudsz pár dolgot a két csapatról, és közös múltjukról.

1. A Dél-Korea és Németország közötti három mérkőzés közül kettőt rendeztek világbajnokságon (1994-ben és 2002-ben), és a németek mindkettőt megnyerték.

2. Dél-Korea és Németország válogatottjának legutóbbi vébétalálkozójára a koreaiak által rendezett 2002-es világbajnokságon került sor: az elődöntőben játszott mérkőzést 1-0-ra elvesztették a házigazdák.

3. Dél-Korea eddig csak egy mérkőzést tudott megnyerni Németország ellen: egy 2004-es barátságos találkozót (3-1-re).

4. Németország az ázsiai ellenfelekkel játszott öt vébémeccsének mindegyikét megnyerte. Ezek során összesen 19 találatig jutott, a három legutóbbi meccsén pedig egyetlen gólt sem kapott.

5. Dél-Korea elvesztette a négy legutóbbi vébémeccsét, ezzel újra beállította saját negatív rekordját: 1986 és 1990 között szintén négy mérkőzést vesztett el egyhuzamban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.