Kellemetlen ember lehet az, aki kijavítja mások nyelvtani hibáit

Forrás: Shutterstock -
személyiség nyelvhelyesség nyelvtan hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állítólag kétféle ember létezik: aki kijavítja mások nyelvtani hibáit, és aki nem. A Michigani Egyetem munkatársai arra vonatkozóan végeztek kutatást, hogy ezeknek az embereknek milyen személyiségjegyeik vannak. 

Bizonyára senki sem szereti, hogyha szóban vagy akár írásban kijavítják a nyelvtani hibáit. A Nuus cikke szerint a Michigani Egyetem munkatársai most arra vonatkozóan végeztek kutatást, hogy miben más a személyiségük azoknak, akik kijavítják mások hibáit, és azoknak, akik nem.

Kellemetlen személyiségűnek tartják azokat, akik kijavítják a nyelvtani hibákat Forrás: Shutterstock

A vizsgálatban 83 ember vett részt, mindegyiküknek e-maileket kellett olvasniuk. A levelek egy része tökéletes nyelvhelyességgel íródott, a másik része azonban hemzsegett a hibáktól. Ezután kérdésekre válaszolva kellett megmondaniuk, milyenek lehetnek az egyes levelek szerzői, öt fő személyiségtípusba kellett besorolniuk őket.

A vizsgálat eredményeként úgy tűnt, hogy a nyitott személyiségűeket nem érdeklik mások nyelvtani hibái, azokat, akik befelé fordulóak, viszont igen. A kutatásban részt vevő tudós, Chris Weller szerint kimondható, hogy azok, akik kijavítják a nyelvtani hibákat, kellemetlenebb emberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.