Támadják a siketek Weisz Fannit azért, mert beszélni tanul

Forrás: FEM3 Café -
Hajmásy Péter siket Weisz Fanni beszéd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Támadják a siketek Weisz Fannit, aki egy implantátumnak köszönhetően valamilyen szinten képes elsajátítani a beszédet.

A siketek a csendbe születtek, és nem tudnak szavakat formálni, Weisz Fanni viszont egy implantátumnak köszönhetően mégis képes valamilyen szinten elsajátítani a beszédet. Ő mindent meg is tesz azért, hogy fejlődjön, és igyekszik csökkenteni a szakadékot a hallók és a siketek között. Közösségi oldalán jelelést tanít a hallóknak, a siketek azonban nem értékelik Fanni törekvéseit, megbántva érzik magukat.

„Fanni két tűz közé került. A hallók arra biztatják, hogy beszéljen, hiszen egyre jobban megy neki, míg a siketek közül sokan nem szeretik, amikor Fanni beszél. Nem értem, miért, hiszen soha nem volt kérdés, hogy a feleségem világa a csend. Siketnek született, éppen ezért mindig is a jelnyelv lesz az anyanyelve, akkor is, ha olykor beszél" – nyilatkozta a Ripostnak Fanni férje, Hajmásy Péter. Elárulta azt is, hogy a felesége 7 éves korában kapott egy hallást segítő készüléket, ám azt csak hetente egyszer tudja használni, mert rettentően megfájdul tőle a feje.

Weisz Fanni és férje, Hajmásy Péter Forrás: FEM3 Café

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.