Bogarakkal áraszthatjuk el a lakást, ha nem tisztítjuk le a karácsonyfát

karácsony Bogár fenyőfa karácsonyfa fenyő erdő lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan rögtön a lakásba állítják be a karácsonyfaárustól elhozott fenyőt, ám ha így teszünk, tavasszal bogárinvázió színhelyévé válhat a lakás. Mutatjuk, hogyan kerülhetjük el.

Tövises cincér, lepkék, pókfélék, atkák és poloskák is megtelepedhetnek a karácsonyfákon. Bár most, télen még csak báb formájában találjuk meg őket, tavasszal sok bosszúságot okozhatnak.

A Tények riportjából kiderült, hogyan szabadulhatunk meg tőlük. „Ha a megvásárlandó fák egy helyre össze vannak dobálva, ott kialakulhat egy úgynevezett mikroklíma, amitől ezek az állatok icipicit magukhoz térhetnek” – mondta Sár József entomológus.

Megakadályozhatjuk a bogárinváziót, ha alaposan megrázzuk a fát, mielőtt a lakásba kerül, ilyenkor lehullanak a kis bogarak, de még biztosabb megoldás, ha jó alaposan lemossuk a fenyőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.