Brazília bálna tudós Marajó-sziget tetem kutatók
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hosszú szárnyú bálna tetemét találták meg a brazíliai Marajó-szigeten. A tudósok madárlesre indultak, az állatokat követve bukkantak rá az elpusztult állatra az erdőben. Többféle elképzelés látott napvilágot a bizarr esettel kapcsolatban.

Egy tudóscsoport a madarak röptét követve hosszú szárnyú bálna tetemére bukkant a brazíliai Marajó-sziget erdejében. Arra, hogy hogyan került a bálna a partra, viszonylag egyszerű a magyarázat. Valószínűleg az apály-dagály jelenséget kell érte okolni. Az azonban nem tisztázott, hogya a hosszú szárnyú bálna mit keresett azon a környéken, hiszen ebben az évszakban az Antarktisz környékén kellene úsznia.

A The Guardian cikke szerint megkezdték a 8 méter hosszú tetem vizsgálatát. Valószínűnek tartják, hogy a part közelében kereshetett élelmet, ahol akár nagy mennyiségű műanyag elfogyasztása is okozhatta a fiatal egyed halálát.

A Bicho d'Água Intézet munkatársai szerint a bálna elsodródhatott az anyjától egy vihar következtében, halálának oka nem tisztázott, de akár hajónak is ütközhetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.