Elhunyt Demjén Gyöngyvér Jászai Mari-díjas színésznő, a Jóban Rosszban szereplője

Forrás: Thinkstock -
halál színésznő Demjén Gyöngyvér Jászai Mari-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Jászai Mari-díjas színésznő 78 évesen távozott az élők sorából. A szomorú hírt a Veszprémi Petőfi Színház közölte. 

78 évesen távozott az élők sorából Demjén Gyöngyvér Jászai Mari-díjas színésznő, akit számos színházi darabban és filmben is láthattunk, valamint ő volt a Jóban Rosszban Jolikája. A szomorú hírt a veszprémi Petőfi Színház közölte – szúrta ki a Femina.

Demjén Gyöngyvér 78 évesen csatlakozott az égi társulathoz Forrás: Thinkstock

Demjén Gyöngyvér 1940. május 26-án született Budapesten. Az érettségi után azonnal felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1962-ben szerzett diplomát Várkonyi Zoltán osztályában. Előbb a győri Kisfaludy Színház tagja lett, majd a szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött.

1969 és 1992 között, közel negyed évszázadon keresztül volt a Veszprémi Petőfi Színház meghatározó tagja, jelentős művésze, akinek nagyszerű alakításait olyan előadásokban csodálhatták meg a színházrajongók, mint A hajnalok itt csendesek (Liza), a Csongor és Tünde (Tünde), Három nővér (Mása), Úri muri (Rhédey), Tartuffe (Elmira) vagy éppen a Macskajáték (Paula).

A színház mellett filmekben és sorozatokban is szerepelt. Munkásságát 1988-ban Jászai Mari-díjjal ismerték el. Urnás temetése 2019. március 18-án 10.30-kor lesz a Farkasréti temetőben, ahol hamvait férje sírján helyezik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.