Hazaengedhetik É. Imrét, akit az eltűnt villanyszerelők ügyében gyanúsítanak

Forrás: Shutterstock -
eltűnt villanyszerelők É. Imre rendőrség Mácsik Zoltán szabadláb Orlik Vilmos nyomozás bíróság villanyszerelő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb fordulat következett be az eltűnt villanyszerelők ügyében. Az egy éve előzetes letartóztatásban ülő É. Imrét most úgy tűnik, kiengedik. Felesége finom ételekkel várja haza, ám az áldozatok családjai nem örülnek. 

Hazaengedhetik a börtönből É. Imrét, az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával gyanúsított férfit, aki egy évet ült előzetes letartóztatásban. A villanyszerelőket, Orlik Vilmost lassan négy, Mácsik Zoltánt egy éve nem látta a családja.

A Bors cikke szerint a Győri Járásbíróságon az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel meggyanúsított É. Imre letartóztatását megszüntették. Leghamarabb csütörtökön mehet haza, lábán nyomkövetővel, négy hónapra.

É. Imrét kiengedhetik a börtönből – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az indoklás szerint a megalapozott gyanú, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, de az egyéves időre tekintettel az eljárás nehezítésének veszélye már nem vehető figyelembe – írja a Bors. A döntés még nem végleges, az ügyész fellebbezett. Ezek szerint csütörtökig még változhat a döntés.

„A szívem nagyon örül és várom már, hogy ne csak a gyerkőcöknek csináljak ebédet, hanem a férjemnek is. Egy finom étellel és sok öleléssel, szeretettel fogom várni itthon. Sokan nem számítottak volna rá, hogy hazaengedik, de végre győzött az igazság” – mondta a lapnak É. Imre felesége.

Ám az áldozatok családjai már nem ilyen boldogok. „Úristen! Zoltán eltűnése kellett ahhoz, hogy a férjemmel is foglalkozzanak. Még átölelni, sőt eltemetni sem tudjuk a férjeinket, felháborító, hogy a feltételezett gyilkosukat pedig hazaengedik a családjához” – mondta Orlik Vilmos felesége, akinek férje négy évvel ezelőtt tűnt el. A döntésbe Mácsik Zoltán felesége sem képes belenyugodni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.