Színtévesztő volt az Emiliano Salát szállító pilóta

Forrás: AFP/Loic Venance -
Emiliano Sala halál pilóta színtévesztő repülőgép tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragikus körülmények között hunyt el a fiatal focista, a Cardiff City új reménysége, Emiliano Sala. Most kiderült néhány olyan információ a pilótáról, amelyek magyarázatot adhatnak a történtekre.

A Cardiff City frissen igazolt játékosa, Emiliano Sala néhány hónappal ezelőtt tűnt el nyomtalanul. Magánrepülőn utazott, ám a gép lezuhant. A játékos holttestét azóta megtalálták, ám a pilótáét, David Ibbotsonét nem.

A Bors a BBC Walesre hivatkozva most azt írja, azóta kiderült, hogy Ibbotson színtévesztő volt. Egy kereskedelmipilóta-kiképző tanfolyam első harmada után kirúgták, jogosítványában pedig szerepelt, hogy sötétedés után már nem repülhet. Ám Sala szállítását mégis elvállalta. Úgy tudni 18 ezer font, azaz több mint 6 millió forint adósságot halmozott fel.

Emiliano Sala egyik utolsó meccsén, a Montpellier elleni bajnokin Forrás: AFP/Loic Venance

A színtévesztés azért is volt veszélyes, mert így nem tudta megkülönböztetni a piros és a zöld fényeket. Útközben négyszer is jelezte a repülésirányításnak, hogy nem tud zökkenőmentesen haladni a viharos idő miatt. A tragédia előtt 24 másodperccel pedig engedélyt kért arra, hogy 90 mérföldre csökkentse a sebességét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.