Meghalt Ökrös Csaba magyar népzenész

halál hegedű Ökrös Csaba tragédia zenész népzenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A KFT zenekar jelentette be Facebook-oldalán a szomorú hírt, hogy elhunyt Ökrös Csaba hegedűművész.

„Elment egy virtuóz hegedűs. Egy remek ember. Egy csupaszív fickó. Száz éve ismertük egymást. Operaházi koncertünk értékes színfoltja volt az a mesteri hegedűszóló. Köszönjük, Csabi. Köszönjük, Ökrös Csaba. Jó pihenést!” – írta a szívszorító sorokat Facebook-bejegyzésében a KFT zenekar. A bejegyzést a Ripost szúrta ki.

Elhunyt Ökrös Csaba népzenész, hegedűművész. A hírt a Papageno magazin is megerősítette. A művész 1960-ban született Szolnokon. Érettségi után az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán tanult, majd másfél év után elhívták a bostoni MIT Egyetemre hegedű és a magyar népzene oktatására. Utána a Bartók Néptáncegyüttesbe került hegedűsnek. 1986-ban alapította meg az Ökrös Együttest Molnár Miklóssal és Kelemen Lászlóval. Mester László és Doór Róbert 1990-ben csatlakozott hozzájuk. Tizenkét éven keresztül zenéltek együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.