segítségnyújtás életmentés hajléktalan késelés Orosz Barbara segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet Orosz Barbara. A műsorvezető először 13 éves korában mentett életet, a napokban pedig egy földön fekvő férfinak segített, aki összeesett az utcán.

Orosz Barbara először 13 éves korában mentett életet. A TV2 stúdiójában elmesélte, hogy egy juhászt megkéseltek egy kocsmai verekedésnél, ő pedig az árokban fekve találta meg a vérző férfit. Megakadályozta, hogy kihúzza magából a kést, majd kihívta a mentőket. A férfi felépülése után hálából egy bárányt ajándékozott neki.

A napokban pedig egy kevésbé drámai, ám szintén súlyos helyzettel találta szembe magát a műsorvezető. „Láttam, hogy 5 méterrel előttem összeesett egy ember. Azonnal hányt, és látszott, hogy nem egy jól szituált ember, egy hajléktalanról beszélünk. És ahogy odaszaladtam hozzá, lehetett érezni, hogy dőlt belőle a piaszag is” – emlékezett vissza a történtekre Orosz Barbara.

Mint mondta, egy forgalmas helyen történt az eset, mások is megdöbbentek, de segíteni senki nem akart. „Számomra teljesen felesleges információ, hogy egy ember hajléktalan-e, hogyan néz ki, még az is teljesen mindegy, hogy ivott-e alkoholt vagy nem, segíteni kell” – szögezte le a műsorvezető.

Szeretné felhívni rá a figyelmet, hogy mennyire fontos segíteni, felmérni a körülményeket, hogy a mentőknek megfelelően tudjuk elmondani az adatokat. Stabil oldalfekvésbe helyezte a férfit, mentőt hívott, akik elszállították az embert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.