James Dean összetört autójáról készült, eddig soha nem látott fotókat árvereznek el

Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Hulton Archive -
fotó James Dean baleset Porsche halálos baleset árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár 20 ezer dollárért is elkelhetnek azok a fotók, amelyek James Dean halálos autóbalesetéről készültek. Ezeket a képeket használták volna fel a bírósági tárgyalás során.

Nagyon fiatalon hunyt el a legendás színész, James Dean. A Porsche típusú autóban Rolf Wütherich autóversenyző, autószerelő ült mellette. Ő túlélte a balesetet, ám a színész belehalt súlyos sérüléseibe, miután egy Ford Tudorral ütköztek.

A Ford sofőrje, Donald Turnupseed azt nyilatkozta korábban, hogy nem látta az alacsony sziluettű autót. Felelősségre senkit sem vontak, Wüterherich később visszaköltözött Németországba.

James Dean különleges tehetségű színész volt Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Hulton Archive

A helyszínen természetesen fotók is készültek, amelyek a nyomozás fontos részét képezték. Ezeket az eddig soha nem látott képeket árverezik most el – írja a CNN. Bobby Livingston, az RR Auction alelnöke szerint ezek egy eddig ismeretlen perspektívából mutatják meg a balesetet. Úgy becsüli, hogy akár 20 ezer dollárt, azaz majdnem 6 millió forintot is fizethetnek érte.

Ha kíváncsi vagy a képekre, ide kattintva nézheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.