Közleményt adott ki a BKK a Városligetben talált bomba miatt

bomba közlemény BKK Városliget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Városligetben talált világháborús bomba hatástalanítása miatt több troli és busz is módosított útvonalon közlekedik pénteken délelőtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták: tervezetten reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd 9:30 és 11 óra között lezárják a forgalom elől a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor, az István utca és a Dózsa György út egy szakaszát. Reggel 8 órától a BKK-járatok nem állhatnak meg az érintett területen belüli megállóhelyeken, illetve az érintett autóbuszok módosított útvonalon közlekednek. Várhatóan reggel 8 órától az érintett BKK-járatok nem állnak meg a Dembinszky utca (75-ös és 79-es trolibusz, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz), az Ötvenhatosok tere (74-es és 75-ös trolibusz), valamint a Zichy Géza utca megállóban (74-es és 75-ös trolibusz).

Emellett várhatóan 9:30 és 11 óra között az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek. A 74-es trolibusz a lezárt területet a 70-es trolibusz vonalán, a Városligeten keresztül kerüli el, a Vakok Intézete és a Nefelejcs utca közötti megállóit nem érinti. A 75-ös trolibusz az Állatkerti körút felé terelve közlekedik, nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út és a Stefánia út/Thököly út közötti megállókat. A 79-es trolibusz a Rottenbiller utca felé terelve közlekedik, a Keleti pályaudvar és a Damjanich utca között több megállót nem érint. A 20E autóbusz a Hungária körút felé terelve közlekedik, nem érinti a Hősök tere megállót. A 30-as autóbusz a Dózsa György út Ajtósi Dürer sor szakaszát elkerülve közlekedik, a Keleti pályaudvar és a Damjanich utca között több megállót nem érint - fejtették ki.
A lezárásokkal kapcsolatban naprakész információk érhetők el Budapest Főváros Kormányhivatala oldalán - írta a BKK.

A kormányhivatal korábban azt közölte: a Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát azonosítottak a tűzszerészek. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei július 26-án, péntek délelőtt várhatóan 8 és 13 óra között hajtják végre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.