Meghalt egy férfi, aki tizenöt órán át lógott fejjel lefelé egy kémény tetejéről Angliában

Forrás: Shutterstock -
halál Anglia férfi kémény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt egy férfi, aki tizenöt órán át lógott fejjel lefelé egy 90 méter magas kémény tetejéről az angliai Carlisle-ban.

A mentőalakulatok órákon át próbálkoztak azzal, hogy kiszabadítsák a férfit és lehozzák az óriás kéményről, ám minden próbálkozásuk sikertelen volt - adta hírül a BBC hírportálja.
A tűzoltókat hétfő hajnalban riasztották az észak-angliai város ikonikus nevezetességéhez, az 1836-ban épült gyapotmalom tornyához. Megpróbálták helikopterről elérni őt, de a helyzet veszélyessége miatt felhagytak vele.

15 órán át lógott lefelé egy kéményen - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Végül Skóciából érkezett egy speciális hidraulikus cseresznyeszedő gép, amelynek segítségével a tűzoltók kora este lehozták az ötvenes éveiben lévő, de már élettelen férfit, aki 15 órán át lógot lefelé a 90 méter magas kémény tetejéről.
A rendőrség közölte, vizsgálatot indított annak kiderítésére, miért és miként mászott fel a férfi a torony lépcsőjén, amelynek tetején beakadt a lába, és valószínűleg kibillent egyensúlyából - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.