Óriási sikert aratott Pintér Tibor és Demjén Ferenc gigadarabja!

színdarab Demjén Ferenc siker Pintér Tibor Nemzeti Lovas Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szabadság vándorai című Demjén-darab hétvégén debütált Baján és a fővárosi Kincsem parkban.

A közönség egyenesen imádta a lovas show-nak is beillő előadást. Pintér Tibor a Riposton keresztül köszönte meg a feléjük áradó szeretetet, és külön kiemelte, hogy társulatának tagjai hősként küzdötték végig a dupla előadást.

A darabban olyan színészekről, muzsikusokról és komédiásokról szól, akik arra tették fel életüket, hogy mindenáron szórakoztassanak ebben az őrülten rohanó, kaotikus világban- természetesen lóháton ülve. A színdarab Demjén Ferenc, Kossuth-díjas művész közel ötven éves munkásságának kivonata, amely a szerzővel és alkotótársával, Menyhárt Jánossal egyetértésben született.

"Még most is az előadások hatása alatt vagyok... Egészen hihetetlen volt az a szeretet, amivel a bajai bemutatón és most a budapesti premieren is fogadták az előadásunkat.

Csodálatos volt belülről megélni, ahogyan szinte életre keltek Demjén Ferenc dalai"

- kezdte a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor, aki csak hétfőn érezte igazán, hogy mennyire megerőltető is volt számára a kettős bemutató.

„Ha most kéne lóra ülnöm és újra énekelnem, lehet, nem menne... Persze megpróbálnám, de kötve hiszen, hogy a hangszálaim és a karom engedelmeskednének nekem. A jobb bicepszemben ugyanis izomszakadás van, illetve napok óta hangszálgyulladás is kínoz. Ennek ellenére eszembe sem jutott lemondani az előadásokat, vagy akár csak félgőzzel énekelni a hétvégén.

Az adrenalin valahogy átlendített a gondokon,

ahogyan Szerényi Lacit is, aki alatt a próbákon megbotlott a ló és hatalmasat bukott. Ő zúzódásokkal csinálta végig a két előadást. De

minden kollégámnak hálával tartozom,

hiszen sokan küzdenek megfázással is. Janza Kata szinte beszélni sem tudott néhány órával a színpadra lépés előtt, de amikor énekelt, ennek nyoma sem volt" - folytatta büszkén Pintér Tibor.

Idén ősszel többször is bemutatják majd A szabadság vándorait a Kincsem Parkban, így aki lamaradt róla, még pótolhatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.