Özönvízszerű esőzés pusztít Dél-Franciaországban

Forrás: Shutterstock -
eső halál özönvíz Dél-Franciaországban
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább hárman életüket vesztették Dél-Franciaországban az elmúlt három nap özönvízszerű esőzésében, amely jelentős károkat is okozott - közölte csütörtökön Christophe Castaner francia belügyminiszter.

A francia meteorológiai szolgálat jelentése szerint a viharok a Montpellier-től Marseille-ig terjedő területet sújtották.

Rekordmennyiségű eső esett Toulonban: 116 liter négyzetméterenként és Sete városában, ahol 80 litert mértek.


Az eső miatt kialakult áradások vasútvonalakat is elárasztottak, a francia állami vasúttársaság, az SNCF legalább november 4-ig felfüggesztette a vonatok közlekedését több szakaszon.

Pusztít az özönvízszerű esőzés - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az egyszerre nyolc megyére kiterjedő heves esőzés miatt 1773 alkalommal hívták a tűzoltókat, s a mentésekben mintegy 2 ezer tűzoltó vett részt a belügyminisztérium szerint, amely azt is jelezte, hogy várhatóan

a jövő heti kormányülésen természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánítják az érintett településeket.

Tavaly nem messze erről a területtől, Aude megyében 14-en haltak meg az eső miatt áradásokban, amely 200 millió eurós károkat okozott - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.