A felhasználók védelmét szolgáló új funkciót vezet be a Twitter

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri -
Twitter újítás védelem hozzászólás új funkció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Járai Judit az MTI tudósítója számolt be arról, hogy a felhasználók védelmét szolgáló új funkciót vezet be a Twitter.

A kaliforniai médiavállalat régóta próbálkozik azzal, hogy gátat vessen a felületein megjelenő gyűlöletkeltő vagy egyszerűen csak bántó bejegyzéseknek. A most beharangozott új funkció épp ezt a célt kívánja szolgálni. A felhasználók ugyanis a saját Twitter-oldalukon "kimaszkolhatják" a nem tetsző bejegyzéseket.

A felhasználók ugyanis a saját Twitter-oldalukon "kimaszkolhatják" a nem tetsző bejegyzéseket. Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

Az új alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a saját bejegyzéseikre érkező, nem tetsző válaszokat elrejtsék. Suzanne Xie szerint ezzel irányíthatják a fiókjukon zajló beszélgetéseket.

A nemkívánatos bejegyzéseket azonban "csak" elrejtik, és nem kitörlik, mégpedig annak érdekében, hogy a felhasználó bármikor visszatérhessen rájuk, és követhesse a témában megjelent új bejegyzéseket.

A Twitter vezető tisztségviselője azt mondta, hogy ezzel a cenzúrát akarják megakadályozni.

Ilyen alkalmazás a másik nagy közösségi portálon, a Facebookon már létezik. Arról, hogy az új funkció mikor lesz elérhető a Twitteren, Suzanne Xie nem írt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.