Végleg bezár a Miniversum - Újdonságokkal búcsúzik Budapesttől Európa egyik leglátványosabb kiállítása

Forrás: Miniversum -
Miniversum kiállítás bezár Budapest Európa terepasztal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapest belvárosában látható Miniversum Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell kiállítása, ami közel hatéves működése óta félmillió látogatót vonzott. A folyamatos mozgásban levő, gigantikus méretű terepasztal 2020. január 31-én búcsúzik a közönségtől, de a zárásig még rengeteg újdonsággal készülnek: ismert filmjelenetekkel a Mátrixtól a Jokerig, exkluzív fotókiállítással az építésről és a kezdetekről, valamint különleges, karácsonyi installáció is bekerül a miniatűr világba.

A Miniversum egy óriási méretű, részleteiben kidolgozott, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria, valamint Németország egyes tájai és nevezetességei elevenednek meg. A kiállítás népszerűsége 2014-es nyitása óta töretlen.

Németország hegyei az Andrássy úti Krausz palota műemléki környezetében Forrás: Miniversum

A január 31-ig zavartalanul nyitva tartó Miniversum terepasztalain 3 ország, 14 település, 600 épület, 1,3 km sínpálya, 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, aktív közúti forgalom és nagyjából 5000 miniatűr figura kap helyet.

Különleges szállítmánnyal történt az éjszakai baleset a Wasteland felvételén Forrás: Miniversum

A Mátrixtól a Jokerig – novembertől különlegességekkel várja a filmrajongókat a Miniversum

Aladdin egy pesti bérház erkélyéről ugrik fel repülő szőnyegére, miközben egy belvárosi business center első emeletén Neo készül megmenteni Morfeuszt, Sopron külvárosát pedig ellepik a birodalmi lépegetők. Ezalatt a Szépség és a Szörnyeteg a bécsi Belvedere kastély előtt perdül táncra, egy dunai hajón pedig megelevenedik a Titanic ismert filmjelenete.

Novembertől a Miniversum terepasztalain számos ismert karaktert és emlékezetes filmjelenetet felfedezhetnek a látogatók, a gyerekeket többek között Superman, Thomas a gőzmozdony és a Toy Story mesehősei várják. A felnőttek a Mátrix, a Die Hard, a Penge, a Men In Black, és a Terminátor figuráit ismerhetik fel, ha részletesen megfigyelik a terepasztalokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.