Seveled (film) Arany Pálma-díj Élősködők (film) december film star wars - Skywalker kora mozi Vaják Shaun, a bárány premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Terhes álmenyasszony, báránymese, a Skywalker-saga vége, és egy új fantasy-széria kezdete. Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak. Jöjjenek hát december ajánlott filmjei és sorozatai.

Élősködők (Gisaengchung)

Hazai mozis premier: 12.05.

A legutóbbi cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjas alkotása végre megérkezik a hazai mozikba is, és megérte várni rá. Az Élősködők egyszerre nevettet, ráz meg és gondolkodtat el. A története két családról szól, az egyik túl szegény, a másik meg túl gazdag, és az előbbi tagjai szerencsés lehetőségen kapva elkezdenek beszivárogni az utóbbi életébe.

Seveled

Hazai mozis premier: 12.05.

Orosz Dénest az olyan, figyelemfelkeltő alapötletű és Woody Allen-es humorú vígjátékok révén ismerheti a hazai közönség, mint a Poligamy és a Coming out, a Seveled pedig szintén ezen a vonalon mozog a rendező egyik kedvenc színészével, Mészáros Bélával a főszerepben. Pontosabban Mészáros Bélával és Tenki Rékával a főszerepben, hisz ez kettejük filmje. Előbbi egy örök agglegényt alakít, aki a nagybeteg édesanyjának gyorsan prezentál egy terhes menyasszonyt – utóbbi pedig az álmenyasszonyt, akivel a mama meggyógyulása után kezdeni kell valamit.

Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker)

Hazai mozis premier: 12.19.

Ha az utóbbi években a mennyiség (és talán a minőség) okán a Star Wars-filmek vesztettek is kicsit a varázsukból és kevésbé mennek eseményszámba, de a Skywalker kora mindenképp filmtörténeti jelentőségű lesz. Azt még nem tudjuk, hogy a minősége miatt is, vagy csak azért, mert végleg lezárul benne a mozitörténelem egyik leghíresebb dinasztiája, a Skywalkerek története.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli (Shaun the Sheep Movie 2: Farmageddon)

Hazai mozis premier: 12.19.

A téli szünet jellemzően a nagy családi mozizások ideje is, és ha el kell vinni valahova a kissrácokat, miközben a többi családtag titokban feldíszíti a karácsonyfát, akkor mi Shaun, a bárány legújabb kalandját ajánljuk. A burleszkes humorra különleges bájjal építő mesék hőse ezúttal a tanyája mellett landoló földönkívüli kapcsán keveredik mókás bonyodalmakba, még a felnőtteket is szórakoztató módon.

Vaják (The Witcher)

Hazai netes premier: 12.20.

Sokak szerint az új Trónok harca lesz a Vaják, és az biztos, hogy a Netflix is annak szánja a sorozatát, aminek jelentős részét hazánkban forgatták. A fantasy-sikerregényekből készült Vaják világa világhírű már videojátékok révén is, így rajongók millió várják a mozgóképes verziót Geralt, a szörnyvadász akcióival – utóbbit ráadásul maga Superman, azaz Henry Cavill alakítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.