Elhunyt az egykori Bond-lány, Claudine Auger

halál Claudine Auger gyász Bond-lány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Claudine Auger, az első francia Bond-lány.

Hetvennyolc évesen elhunyt Claudine Auger francia színésznő, aki a Tűzgolyó című 1965-ös Bond filmben vált világhírűvé Sean Connery oldalán. A színésznő - az első francia Bond-lány - Párizsban halt meg - közölte az MTI a Time Art ügynökség információ alapján.

Auger 1941-ben született a francia fővárosban, karrierjét modellként kezdte, 1958-ban Franciaországot képviselte a Miss World szépségversenyen. Emellett színésznek is tanult, kisebb filmes szerepekkel kezdte, majd fokozatosan nevet szerzett magának.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

1962-ben A vasálarcos című filmben is szerepelt, az igazi világhírnevet azonban a Tűzgolyó hozta meg számára. A James Bond-sorozat negyedik filmjében Domino karakterét alakította. A filmet a Bahamákon forgatták, így több fürdőruhás akciójelenet is készült vele.

A hatvanas évek után francia filmekben és a televízióban folytatta színészi karrierjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.