Három ok, amiért megéri önkéntes munkát vállalni

Forrás: Shutterstock -
önkéntes önkéntesség munka segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 5-e az Önkéntesség Világnapja, ennek alkalmából pedig a Bátor Tábor összegyűjtötte, mivel gazdagodhat az, aki valamilyen önkéntes munkára vállalkozik. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az önkéntesség fontosságára, mert hiszik, hogy mindenkire vár egy ügy, cél, feladat, amire ha idejét, energiáját ajándékozza, hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb legyen a világ.

Erősebb leszel

Önkéntesnek lenni gyakran nem könnyű – belevágni különösen nem az. Biztosan tele vagy egy csomó félelemmel, hiszen nehéz sorsú, nehéz helyzetben lévő emberekkel, állatokkal találkozhatsz, vagy szembesülhetsz környezeti károkkal is. Biztosan felmerül benned a kérdés: hogyan fogom ezt bírni lelkileg? Pedig biztosan bírni fogod, mert a cél lebeg majd a szemed előtt, ahelyett, hogy az elesettséget látnád.

Kevés más dolog van, ami annyi erőt ad, mint megerősíteni valakit élete értelmében: abban, hogy segítségeddel meg tud küzdeni egy kihívásos helyzettel, talpra tud állni, hiszen ugyanolyan értékes ember, mint bárki más. És mindezt neked köszönheti. Mindeközben te nemcsak megerősödsz lelkileg, hanem az új tapasztalatoknak, élethelyzeteknek köszönhetően új képességekre, kompetenciákra is szert teszel – ezeket pedig aztán az élet minden területén kamatoztathatod.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Csapatjáték

Az önkéntesség igazi csapatmunka. Olyan emberekkel dolgozhatsz együtt, akikkel talán máshol nem találkoztál volna. Lehet, hogy teljesen más emberek vagytok, mással foglalkoztok, más dolgok érdekelnek benneteket, de egyvalami biztosan közös bennetek: egy közös ügyért harcoltok, így igazi bajtársak lesztek.

Az áhított flow

Észre sem veszed, hogy repül az idő, hiszen teljesen belefeledkezel az éppen előtted álló feladatba. A nap végén azt érzed majd, hogy a zűrös gondolatok letisztulnak a fejedben, és egy teljesen új nézőpontból látod az életed.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.