Berkes Olivér dal premier klip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új dallal jelentkezett a The Voice című tehetségkutató korábbi felfedezettje, Berkes Olivér.

Visszakér a múlt címmel jelent meg új klipje Berkes Olivérnek, amelynek középpontjában az időben visszafelé vágyakozás, a meg nem történtté tevés, és egy meglepő sztori állnak. A dal alapötletét egy idézet ihlette: „Miért igyunk piros pöttyös bögréből, ha kristálypohárra vágyunk?". Olivér ezúttal egy tönkrement kapcsolatról énekel.

Sokak számára ismerős lehet a téma, amiről a „Visszakér a múlt" című dalom szól, ez pedig a mindent elfedő rózsaszín köd, sodródás az érzelmekkel, később a boldogtalanság, majd a felismerés, hogy az ember elvesztette a saját személyiségét szerelme miatt, és inkább azt kívánja, bárcsak meg se ismerte volna. A szöveg összefoglalja a gondolataimat arról, hogy sosem szabad a partnerünket megváltoztatni, a saját képünkre formálni, és hogy teljesen mi sem változhatunk meg a kedvéért" – mesélte Olivér a szerzeményről, amelyhez letisztult, mégis különleges képi anyag is készült.

Az énekes álmodta meg a forgatókönyvet, és nagyon élvezte a közös munkát a rendezővel, Czoller Bencével, aki teljes szabadságot adott Olivér fantáziájának. Az előadó azt szerette volna, ha a film egyik saját szerelmes dalának az antitézise, ezért megjelennek benne egy korábbi felvétele, a „Rólad szól" képsorai is – amikor még felhőtlenül boldog volt a lánnyal, aki az új anyag főszereplője is. Ő Karczagi Dalma, aki táncosként és koreográfusként többek közt az X-Faktorban is dolgozik.

A videó további különlegessége, hogy sokszor visszafelé játszódik, ezért Olivérnek több jelenetben is fordítva kellett énekelnie a szöveget. A dal hangszerelésében közreműködött Szepesi Zsolt (Sean Darin) és Vígh Arnold, a szöveget pedig az előadó Hujber Szabolccsal közösen írta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.