Ők azok a világsztárok, akik mégsem kaptak szerepet a Bosszúállókban

Joaquin Phoenix Liam Hemsworth John Krasinski Sam Rockwell Bosszúállók Bosszúállók: Végjáték David Duchovny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bosszúállók: Végjáték minden eddigi rekordot megdöntött, milliók özönlenek a mozikba, hogy lássák a szuperhősök utolsó közös küldetését. A gyártónak hatalmas bevételt hoz a nagy érdeklődés, de a színészeknek is, akik nemcsak a filmben küzdenek keményen, hanem a meghallgatásokon is. Sok híresség pályázott ugyanis a főbb karakterekre, mindenki részese akart lenni az univerzumnak: ők azok a színészek, akik kis híján Bosszúállók lettek.

John Krasinski mint Amerika Kapitány

John 2011-ben vett részt egy meghallgatáson a szerepre, és habár nagyon jól teljesített, mégis elutasították. Az ügynöke közölte vele a rossz hírt, amit remekül fogadott a színész, főleg az után, hogy megtudta, Chris Evansé lett a szerep. „Emlékszem, azt mondtam: Igen, nézz csak rá, ő Amerika Kapitány" – árulta el később John.

John Krasinski (balra) és Chris Evans (jobbra) Forrás: Getty Images, Marvel Studios

David Duchovny mint Hulk

Hulkot az elmúlt években számos nagyszerű színész alakította, de mielőtt 2008-ban Edward Norton kapta volna meg a lehetőséget A hihetetlen Hulk című filmben, nagyon úgy tűnt, hogy David Duchovny lesz a befutó. Az X-akták színésze a pletykák szerint már a szerződést is aláírta, amikor elvették tőle a szerepet, és Edward Nortonnak adták, máig nem tudni, hogy miért. Később Edward Nortont is leváltották Mark Ruffalóra.

David Duchovny (balra) és Mark Ruffalo Hulkként (jobbra) Forrás: Getty Images, Marvel Studios

Liam Hemsworth mint Thor

Családi verseny alakult ki az azgardi isten szerepéért. Liam Hemswort és Chris Hemsworth is esélyesek voltak Thor megformálására, ráadásul egy darabig fogalmuk sem volt arról, hogy egymás konkurenciái lettek. Mint tudjuk, végül Chris kapta meg a szerepet, de egyáltalán nem ment simán: a menedzserének komolyan kampányolnia kellett, mert Liam sokkal esélyesebbnek tűnt. Chrisnek ez nagy lökést adott, felszívta magát, és végül megszerezte Thor szerepét.

Liam Hemsworth (balra) és Chris Hemsworth (jobbra) Forrás: Getty Images, Marvel Studios

Sam Rockwell mint Vasember

Még csak formálódott Vasember karaktere, amikor az alkotók már kiszemelték Sam Rockwellt a karakter megformálására. Ő volt Jon Favreau rendező első számú jelöltje, de végül mégis Robert Downey Jr. lett Tony Stark. Azért Sam Rockwell sem maradt ki teljesen a Marvel-univerzumból, és a Vasember-filmekből: a második részben ő alakította Justin Hammer szerepét.

Sam Rockwell (balra) és Robert Downey Jr. (jobbra) Forrás: Getty Images, Marvel Studios

Joaquin Phoenix mint Doctor Strange

Benedict Cumberbatch olyan Doctor Strange szerepében, mintha neki találták volna ki a karaktert, nehéz más színészt elképzelni a legfőbb varázslónak, de csak kicsin múlt, hogy nem Joaquin Phoenix lett az. Végül a színész nem vállalta a szerepet, sokáig pedig azt pletykálták, hogy azért, mert lenézi a szuperhősfilmeket. Ezt a vádat közleményben utasította vissza Joaquin, ráadásul azóta már az is kiderült, hogy ő alakítja majd Jokert a 2019-ben érkező DC-filmben.

Joaquin Phoenix (balra) és Benedict Cumberbatch (jobbra) Forrás: Getty Images, Marvel Studios

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.