Még mindig rosszak a fiúk: Tizenöt érdekesség az új Bad Boys-filmről

Bad Boys Vanessa Hudgens mozi Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk Will Smith Bad Boys 3 Martin Lawrence premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon hosszú ideje próbálták tető alá hozni, a címét egy dalból vették, Will Smith és Martin Lawrence helyet cseréltek benne, sok szempontból pedig újdonság lesz az elődeihez képest. Összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúkról.

1.

A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk eredeti címe Bad Boys for Life, ami történetesen egy 2001-es P. Diddy-szám címe is. Ezek után nem meglepő, hogy ezt a számot felhasználták a film előzeteséhez is, méghozzá összemixelve azzal a nótával, ami az egész széria emblematikus dala: az Inner Circle-től a Bad Boys.

2.

Úgy tűnik, a Bad Boys-széria nem a gyorsan egymásra következő folytatásokról lesz híres. Az első film után nyolc évvel jött csak ki a második, most pedig tizenhét (!) évnyi várakozást követően érkezik a harmadik rész.

3.

Már a 2003-as második rész, azaz a Bad Boys 2. – Már megint a rosszfiúk sikere után egyből tervben volt egy harmadik felvonás, csak akkoriban Will Smith gázsija olyan magasan szárnyalt az égben, ami túl sok lett volna a film költségvetése számára, így elálltak tőle az alkotók.

4.

A végül megvalósuló harmadik rész 2009 óta készül, legalábbis ha figyelembe vesszük a forgatókönyvének írását is, amin a hosszú évek alatt számos szakember dolgozott, hogy aztán átadják a helyüket újabb szakembereknek. Ugyanígy alakult a produkcióhoz szerződtetett rendezők sorsa is, így érthető az elhúzódó folyamat.

A végül megvalósuló harmadik rész 2009 óta készül Forrás: Sony Pictures Entertainment

5.

Ez lesz az első Bad Boys-film, amit nem Michael Bay rendez – pedig ő a karrierje beindulását köszönheti az első résznek. Mostanában viszont inkább a Transformers-szériával van elfoglalva, így semmilyen formában, még producerként sem vett részt ebben az új folytatásban.

6.

A két főszereplő persze ettől függetlenül visszatér, hiszen nem létezhet Bad Boys-film Will Smith és Martin Lawrence nélkül. Külön érdekesség, hogy mindkét korábbi rész esetében Lawrence szerepelt első helyen a stáblistán, ami Hollywoodban komoly fontossági sorrendet jelent. Ebben az új részben természetesen már Will Smith neve áll majd elöl.

7.

Az első Bad Boys-film idején Lawrence már elismert komikusnak és filmszínésznek számított, a tejfelesszájú Will Smith pedig még csak egy Kaliforniába jöttem tévésorozatot tudott felmutatni. Nem is ő volt az elsőszámú jelölt az aranyifjú Mike Lowrey szerepére, de épp Lawrence győzte meg a stúdiófőnököket arról, hogy tegyenek egy próbát vele.

Az első film idején Lawrence már elismert színésznek számított, Will Smith pedig még csak egy tévésorozatban szerepelt Forrás: Columbia Pictures

8.

A két főszereplőn kívül ismerős arcként köszönthetjük majd a filmben a szintén visszatérő Joe Pantolianót, azaz Howard kapitányt is.

9.

A friss arcok közül a legnagyobb név az egykori tinisztár Vanessa Hudgens, aki a filmben már egy új bűnüldöző generáció tagjaként adja fel a leckét a kissé betokosodott „nagy öregeknek".

10.

A már említett elhúzódó készítési folyamat a film tervezett premierjének dátumát is alaposan befolyásolta. Amikor először bejelentették a bemutató időpontját, az még 2017 februárja volt...

11.

Kevésbé köztudott, hogy időközben született egy „Bad Boys-tévésorozat" is Los Angeles legjobbjai címmel, ebben pedig a második mozifilmben felbukkanó Syd Burnett (Gabrielle Union), a Martin Lawrence által alakított Marcus Burnett húga a főszereplő.

Los Angeles legjobbjai címmel futó sorozatban a Martin Lawrence által alakított Marcus Burnett húga a főszereplő Forrás: FOX

12.

Michael Bay helyére a direktori székbe végül az Adil El Arbi-Bilall Fallah marokkói származású belga rendezőpáros került, akiknek ez lesz az első hollywoodi munkája.

13.

Természetesen az első kettőhöz hasonlóan az új rész is a napfényes Miamiban játszódik, de a film nagy részét mégsem itt forgatták, hiszen a nem túl távoli Atlantában kedvezőbbek voltak az infrastrukturális körülmények.

14.

Will Smith az újabb szokásához híven a saját Youtube-csatornájára feltett több videót is, amiben a forgatás színfalai mögül jelentkezett be és osztott meg néhány kulisszatitkot.

15.

Ha már zenével kezdtük a listánkat, fejezzük is be zenével. Természetesen új sláger is készült a filmhez, méghozzá a Black Eyed Peas és J Balvin közreműködésével. Ha ismerősek kissé a dallamai, az nem véletlen, hisz a Rhythm of the Night feldolgozásából született, ami körülbelül akkor szólt minden diszkóban, amikor az első Bad Boys film ment minden moziban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.