Budapestre érkezik a világhírű skandináv krimiíró, Jo Nesbø

Forrás: NurPhoto/Giorgos Georgiou/NurPhoto/Giorgos Georgiou -
krimi Jo Nesbo Budapest skandináv krimi író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét Magyarországra látogat a skandináv krimik világsztárja, Jo Nesbø! Az Animus kiadó által meghívott hírességgel a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2020. április 24-én találkozhatnak a rajongók, a szerző legújabb regényét, a Kést is szívesen dedikálja a jelenlevőknek.

Nesbøt általában a tragikusan korán elhunyt Stieg Larssonhoz hasonlítják, nem véletlenül. Az a fajta erős társadalomrajz és társadalomkritika, ami rendre megjelenik műveiben, a pontos és hihetetlenül profi dramaturgia, a precíz karakterfejlődés, ez mind-mind Larssonra volt leginkább jellemző a skandináv krimik világában.

Jo Nesbø Forrás: NurPhoto/Giorgos Georgiou/NurPhoto/Giorgos Georgiou

Jo Nesbø norvég zenész, dalszerző, közgazdász, valamint az egyetemes krimi irodalom egyik legnagyobb és legsikeresebb szerzője könyveinek különlegessége a sajátos pszichológiai látásmódban, az életszerű, valóságos részletekben, a jól felépített karakterekben, illetve a thriller és krimi-műfaj elképesztő magasságainak ötvözésében rejlik.

Számtalan díj és elismerés mellett világszerte több mint 45 millió példány fogyott műveiből, a fordítások száma eléri az 50-et. Magyarországon legnépszerűbb könyvei a Harry Hole-sorozatba tartoznak, emellett foglalkozik gyerekkönyvekkel, önálló írásokkal is.

A beszélgetés Nesbøvel 2020. április 24-én 17:00-kor veszi kezdetét a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében a Millenárison, a Nemzeti Táncszínházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.