Emberi maradványokból evő pumákra bukkantak Arizonában: kilőtték őket

Forrás: Biosphoto/Sylvain Cordier / Biosphoto/Sylvain Cordier -
ember maradvány puma Arizona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az arizonai hatóságok kilőttek három pumát, amelyek egy túraútvonal mentén emberi maradványokat ettek.

Az emberi maradványokból evő pumákat kilőtték a hatóságok, ugyanis az arizonai vadászati és halászati hivatal illetékese, Raul Vega szerint ezekre az állatokra nem jellemző ez a viselkedés, emberi maradványok fogyasztása abnormális jelenség náluk. De

azok a pumák, amelyek ezt teszik, nagyobb valószínűséggel támadnak a jövőben emberre, és ez veszélyezteti a közbiztonságot.


Vega megjegyezte, hogy a pumákat ráadásul mindössze alig 50 méterre találták egy népszerű túraösvénytől, ahol a környéken látótávolságra házak is állnak, és a vadőrök kiabálására sem riadtak meg.

Emberi maradványokból evő pumákat lőttek ki az arizonai hatóságok - Képünk illusztráció Forrás: Biosphoto/Sylvain Cordier / Biosphoto/Sylvain Cordier

Az emberi maradványokat hétfőn este fedezték fel Tuscon közelében a Pima Canyon-ösvénynél. A helyi seriff hivatala kedden közölte, hogy a halottkémmel együtt vizsgálatot indítottak az ügyben.
A hivatal szóvivője elmondta: nem hiszik, hogy egy puma végzett azzal az emberrel, akinek a maradványait megtalálták.
Arizona-szerte élnek pumák, gyakran fordulnak elő sziklás területeken. Ragadozók, és képesek rá, hogy súlyosan megsebesítsenek vagy megöljenek egy embert. A hivatal szerint bár nem gyakran, de előfordulnak ilyen pumatámadások - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.