Hat szerencsejátékos lett milliárdos Magyarországon 2019-ben

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás -
szerencsejáték nyeremény lottó szerencsejátékos szerencse milliárdos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai szerencsejátékosok közül tavaly több mint 3200-an örülhettek milliós, hatan pedig milliárdos nagyságrendű nyereményeknek.

Igazán szerencsés volt a 2019-es év a Szerencsejáték Zrt. játékosai számára. A 6 darab milliárdos főnyereményből három a Hatoslottó, kettő az Ötöslottó, egy pedig az Eurojackpot játékosok közül került ki. Utóbbi az év abszolút rekord összegű nyereménye, hiszen minden idők legnagyobb hazai lottónyertese bruttó 30 millió eurót, azaz több mint 10 milliárd forintot nyert. Az Ötöslottó esetében a játék történetének harmadik legnagyobb nyereményét (4,194 milliárd forint), a Hatoslottón pedig a második legmagasabb összegét (2,103 milliárd forinton ketten osztoztak) is hazavitték.

A kép csak illusztráció Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A legtöbb milliomost az Ötöslottó adta: több mint 1450 játékos nyert egymillió forintot meghaladó összeget, a legmagasabb négytalálatos közel 6 millió forintot ért. A második a sorban a sorsjegyek általi nyeremények, hiszen több mint 610 szerencsés lett milliomos ennek a játéktípusnak köszönhetően. Ezután a Joker játék következik, amelyen közel 300-an nyertek egymillió forint felett, majd a Puttó (204), a Tippmix (161), a Kenó (124) és a Luxor (116). A Tippmix játék során az idei év legnagyobb nyereménye megközelíti a 40 millió forintot.

További érdekesség, hogy Totóban 81, a Góltotóban 80, az Eurojackpot alsóbb nyerőosztályaiban összesen 67, a Tippmixprón 39, a Skandináv lottó esetében pedig összesen 20 darab nagynyeremény született. Utóbbi esetében tízen több mint 100 millió forintot meghaladó összeget nyertek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.