Programajánló: januárban is remek lehetőségeid lesznek a kikapcsolódásra

Forrás: Shutterstock -
ujszinhaz2019 Programajanlo nemzetiprogiaji
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legyen az a fogadalmad, hogy az új évben a legjobb programokkal és kikapcsolódási lehetőségekkel szórakoztatod magad, hiszen egy dolgos év után mindenki megérdemli a feltöltődést. Összeszedtük, mire érdemes időt szánni!

Nemzeti Színház – A Súgó

A színészek elkezdik az előadást, legalábbis elsőre úgy tűnik, mintha valóban egy átlagos darab venné kezdetét. A művészeknek azonban hirtelen nem jut eszükbe a szöveg sőt, még csak azt sem tudják, milyen darabot játszanak. Ebben a helyzetben csak a súgó segíthetne, de ő eltűnt. A közönség eközben csak várja, hogy történjen valami, de a színészek tanácstalanul állnak a színpadon. Ez az alaphelyzet adja a darab konfliktusát, drámaiságát és egyben komikumát is. Hiszen az alaphelyzet lehetetlensége egyszerre jelképesen hétköznapi, mégis abszurd és komikus. Ahogyan az is, hogy miközben a színészek próbálnak rájönni, hogy milyen előadást kellene játszani, voltaképpen egy előadást játszanak. Arról játszanak egy előadás, hogy nem tudják, mi az előadás. További információkért kattints ide!

Helyszín: Budapest, Nemzeti Színház
Időpont: 2020. január és február


Újszínház – Csíksomlyói passió

A Csíksomlyói passiót először Kerényi Imre rendezte meg 1981-ben, azóta pedig számtalan módon dolgozták fel az alapművet az ország különböző színházai. Tavalytól Nagy Viktor rendezésében mutatják be a darabot az Újszínházban. A Csíksomlyói passió eltér a szokásos passiójátékoktól, hiszen nem csak Krisztus kálváriáját mutatja be, a történet az ember teremtésével indul. Apró felvillanások vezetik a nézőt az eseményeken át, amelyek igazán erős benyomást tesznek az emberre. Az erős színészi játékot a nagy létszámú tánckar mozgása teszi teljessé, lenyűgöző koreográfiával. További információkért kattints ide!

Helyszín: Budapest, Újszínház
Időpont: 2020. január 11., 12., február 9.

Csíksomlyói passió az Újszínházban Forrás: ujszinhaz.hu


Dr. Eben Alexander - A halál utáni élet titka

A világ jelenleg leghíresebb harvardi agykutató-idegsebésze Budapestre érkezik, hogy elmesélje a 11 évvel ezelőtt átélt döbbenetes halálközeli élményét és megossza a hallgatóival az azt követő legfontosabb kutatási eredményeit az emberi tudat és tudatosság növekvő szerepéről. A súlyos agyhártyagyulladás következtében 7 napot kómában töltő világhírű orvos testen túli élménye és tudományos kutatásai során mélyreható ismereteket szerzett létünk legfontosabb kérdéseivel és az emberiség előtt álló globális paradigmaváltással kapcsolatban. Minderre egyszerre ad közérthetően tudományos és spirituális választ a nagyszabású sorozat nyitóelőadásán. További információkért kattints ide!

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
Időpont: 2019. január 19.

Dr. Eben Alexander, a világ jelenleg leghíresebb harvardi agykutató-idegsebésze Budapestre érkezik Forrás: Facebook/A halálon túli élet titkai

Salvador Dalí - A halhatatlanság nyomában

A szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket a film, amely 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját, és végiglátogatja végiglátogatja mindazokat a helyszíneket, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak a művész életútjában. A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának élete neves szakértők közreműködésével, többféle nézőpontból tárul fel a filmben. További információkért kattints ide!

Helyszín: Várkert Bazár, Vetítőterem - Testőrpalota
Időpont: 2019. január 24-től

Salvador Dalí életéről vetítenek filmet a Várkert Bazárban Forrás: Facebook/Salvador Dalí - A halhatatlanság nyomában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.