Tavaly húsz magyar sportoló bukott meg a doppingteszten: egyikük még csak 14 éves

lebukás doppingteszt dopping drog doppingszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2019-es évben húsz magyar sportoló bukott le doppingolás miatt, ráadásul az esetek háromnegyede olimpiai sportághoz köthető. -írja a Blikk.

A Magyar Antidopping Csoport valamennyi tokiói olimpiai szereplésre esélyes magyar sportolót ellenőriz: idén mintegy 1500 mintavételre kerül sor.

2019-ben húsz magyar sportoló akadt fenn a doppingellenőrzéseken, egyikük mindössze 14 éves volt.

„Meggyőződésem, hogy a gyerek nem magától találta ki és vette be. Valaki 'segített' neki. Valakik tudtak róla, de nem akadályozták meg. Szörnyű! Természetesen a rendőrségre is került az ügy, folyik a nyomozás, ám nálunk sincs még lezárva az ügy" – nyilatkozta a Borsnak dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője, aki hozzátette: a lebukás szélén álló sportolók néha nevetséges magyarázatokkal állnak elő.

"Megesett, hogy valaki azzal védekezett, hogy a tűzhely feletti polcról beleesett a fazékba egy doboz, amelyben a tiltott tápanyag-kiegészítő volt."

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.