Tovább nőtt az indonéziai árvizek halálos áldozatainak száma

Forrás: MTI/EPA/Adi Weda -
Indonézia halálos áldozat áldozat árvíz
Ötvenháromra nőtt az indonéziai főváros, Jakarta térségét sújtó árvizek halálos áldozatainak száma szombatra, lakosok tízezrei meg mindig nem tudtak visszatérni otthonukba.

Az elárasztott területen élők közül több mint 170 ezren vannak továbbra is ideiglenes menedékhelyeken. Az év végén kezdődött heves esőzések váratlan áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak Jakarta térségében és a fővárostól 100 kilométernyire délnyugatra fekvő Lebak térségében.

A katasztrófa-elhárítás szóvivője szombaton közölte, hogy a katasztrófában 53 ember halt meg, egy ember pedig eltűnt.

A korábbi híradások pénteken még 43 halottat említettek. Agus Wibovo azt is elmondta, hogy illetékesek szombaton a leginkább sújtott területen fedél nélkül maradtakat látogatják meg.

Jakarta, 2020. január 1. Árvízben álló taxik Jakartában 2020. január 1-jén. Forrás: MTI/EPA/Adi Weda


A menedékhelyek zsúfoltak, fogytában az élelmiszer és az ivóvíz. Sokat kénytelenek a megáradt folyókból vizet venni a mosakodáshoz és a mosogatáshoz. A mostani szerencsétlenség a legsúlyosabb a 2013. évi árvíz óta, amelyben emberek tucatjai haltak meg Jakartában. Az indonéz fővárost rendszeresen sújtják árvizek az esős évszakban, amely november végén kezdődött - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.