A Super Bowl történetének legnagyobb botránya: Janet Jacksonról letépték a ruhát

Justin Timberlake Super Bowl Janet Jackson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Super Bowl történetének egyik legnagyobb botrányára sokan emlékezhetnek még, 2004-ben milliók láthatták amint kibuggyant Janet Jackson melle az amerikaifutball-döntő szünetében tartott koncerten, miután Justin Timberlake leszakította fellépőtársa ruhájának egy darabját. A szervező MTV zenecsatorna tagadta, hogy az országos médiabotrányt okozó jelenetet eltervezték volna, de voltak olyan éertesülések is, hogy a vetkőztetés szándékos volt.

A 2004-es Super Bowlon azután tört ki a botrány, hogy P. Diddy és Kid Rock fellépését követően, az MTV szervezte zenei program csúcspontján Justin Timberlake váratlanul letépte a vele duettet alkotó Janet Jackson jelmezének egy darabját.

Timberlake, aki előtte azt dalolta, a szám végére levetkőzteti az énekesnőt, a záró taktusok közben megragadta partnere bőrruháját, amiről leszakított egy darabot, így annak ellenére, hogy a közvetítés rendezője szinte azonnal egy másik kamera képére kapcsolt, a nézők rövid időre láthatták Janet Jackson meztelen mellét.

A szokatlan jelenet miatt bocsánatkérések sora követte az Egyesült Államok legnagyobb médiaeseményét.

"A CBS nagyon sajnálja a történteket. Az ilyen jelenetek bemutatása nincs összhangban csatornánk szellemiségével. Mindenkitől elnézést kérünk" - mondta a társaság szóvivője, akivel Timberlake is egyetértett. "Bocsánatot kérek, de természetesen egyáltalán nem ezt akartam elérni. A problémát a ruha szabásának hibája okozta" - nyilatkozta az énekes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.