Elmarad a március 15-i központi ünnepség a koronavírus miatt

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
koronavírus március 15.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már 5 koronavírusos beteg van Magyarországon, az ötödik egy idős, beteg, magyar férfi - derült ki az Operatív Törzs szombat délutáni sajtótájékoztatóján. Az operatív törzs a járvány miatt a március 15-i ünnepségek elhalasztását javasolta, a kormány elfogadta azt - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség az ország legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek.
"Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja" - hangsúlyozták.
Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Aki nem hajtja végre a járványügyi előírásokat, az bűncselekmény miatt kell, hogy feleljen. Emiatt zajlik már egy intézkedés, ugyanis két iráni állampolgár nem hajlandó alávetni magát az eljárásoknak. Ha pedig így fertőznek meg valakit, akkor súlyos testi sértésért kell felelniük. Ha meg is halna valaki, akkor halált okozó súlyos testi sértés lenne a vád - idézi Lakatos Tibort az Origó.

Ha gyanús tüneteket észlelünk a környezetünkben, előbb a háziorvost értesítsük
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy az Operatív Törzs az élet minden területére kiterjedően meghozta a szükséges biztonsági lépéseket.

A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy ha gyanús tüneteket észlelünk a környezetünkben, akkor előbb a háziorvost értesítsük, és ha beigazolódik, hogy koronavírus-gyanús az eset, akkor a mentők elszállítják a beteget. Jelen esetben a Szent László Kórházba, itt készülnek a laboratóriumi vizsgálatok is. Ha a Szent László Kórház kapacitásai megtelnének, akkor országszerte 28+1 infektológiai osztály tudja a betegeket fogadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.